Plus Forum E-handelsforumet Logistik Postnord och papptuber

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #202710
  squaredd
  Deltagare

  Jag är i uppstartsfasen med min e-handel, och ska lösa fraktfrågan i butiken.

  En av produkterna jag hoppas på att sälja en del av är printad vinyl, i storleken 150×28 cm.
  Jag kommer sikta på att sälja/skicka till hela världen, och min plan var att köpa papptuber (säg ca 7cm diameter, ~35cm längd) och rulla ihop dem, och erbjuda antingen ospårad leverans via Postnord med alternativet Brev (då 500g kostar under 100kr ex moms), eller spårbart och då ta alternativet Lätt upp till 1kg.

  Men såg nyligen att några av de som säljer tuberna säljer s.k posthylsor, för att man ska kunna skicka tuberna som “varubrev med Postnord”.. Och det fick mig att fundera, går det inte att skicka tuber med Postnord utan dem? Om tuberna är som ovan nämnt, runt 7cm diameter och ca 35cm långa?

  Känner mig lite dum, hah..

  #202744
  Piratprylar
  Deltagare

  Om du tänker på tub i form av ett runt rör, så ja och nej. Det beror nämligen på tjänst.

  Rör är okej för vanliga brev (tänk frimärken), men inte för bland annat tjänsten varubrev. Hur det är för postpaket (som helt kommer ersätta tjänsten skicka lätt) minns jag tyvärr inte.

  Däremot finns även trekants- och fyrkantstuber. De är fullt tillåtna att skicka. Anledningen handlar om vad som är praktiskt i PostNords hantering. Dels är det mycket lättare att scanna streckkod på en plan yta, och dels är det en fördel med försändelser som inte rullar iväg i sorteringen.

  #202745
  squaredd
  Deltagare

  Okej, tack så mycket för svaret 🙂

  Det var just vanliga brev jag tänkte på att ha som standardalternativ för ospårbar försändelse. Jag räknar inte med många ordrar i början ändå, men samtidigt kanske det är lika bra att köpa in lite trekantstuber/paket från första början och vara safe.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.