Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Presentkort eller inte?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96804
    Joel
    Deltagare

    Hej!

    Pg.a en icke färdig programmerad funktion i vår webbshop kan vi idag inte erbjuda/sälja presentkort till våra kunder.

    Vi funderar dock på att göra klart denna funktion och snart erbjuda presentkort.

    Min fråga till er som gör detta idag, är det någon som verkligen köper presentkort? Hur många av de som köper presentkort löser in dem? Och hur levereras era presentkort (fysiskt eller digitalt?)?

    Något annat man bör tänka på? Skriva ut giltighetstid? Vad är standard?

    /Joel

    #130175
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag säljer det i swecat, det har sålts 3 st på två år, så ingen hög frekvens alltså. Jag levererar mina fysiskt. Giltighetstid tror jag det är bra att skriva ut, annars har jag för mig att de gäller i tio år

    #130177
    danielandersson
    Deltagare

    Vi kör fysiskt men oootroligt få köper :-/
    (utan giltighetstid)

    #130178
    Emil
    Deltagare

    Jag hade presentkort när jag låg på annan plattform. Först bara digitalt och det var väldigt få som köpte några och mest runt jul. Så skall du erbjuda det så bör du snabba på:) Jag tror flest köp sker vid jul. Jag hade också ett förtsök till bedrägeri med just presentkort där bedragare köpte presentkort med antagligen stulet kort men vi genomskådade det hela. Dock kan det vara svårt då dom kan använda rätt adress och namn för kortinnehavaren då presentkortet skall skickas till en annan adress (i detta fall bedragarens). Senare körde vi också fysiskt och även där var det väldigt få, men det förekom ju och nästan uteslutande vid jul.

    #130218
    Jacob B
    Deltagare

    Ja definitivt skriva ut giltighetstid, annars blir det som nämnt 10 år vilket är lite väl mycket. Då kommer du ha en skuld som ligger där hela tiden. Andra smågrejer att tänka på: Vad göra vid utgångna presentkort (benhård/generös)? Återgår summan till presentkort vid utnyttjad ångerrätt (det vill du nog)? Sist men inte minst är det såklart 0 % moms.

    #130259
    precis en san
    Deltagare

    Jag säljer en del presentkort och skriver alltid giltighetstid, ett år från inköpsdatum, även om jag är ganska generös. Jag skickar presentkorten inslagna.

    #130289
    MonsterM
    Deltagare

    Vi säljer oxå presentkort, eller rättare sagt, man kan köpa presentkort, för på ca 1 år har vi inte sålt ett enda.

    #133354
    fenrik
    Deltagare

    Alltså, The Man, Dan the king of ehandel skrev så här om en presentkortsnyhet för 4-5 år sedan. http://www.dan.se/presentkort-ar-bra-business.html .
    Jag har till slut fått rööva ur och fixat så jag kan erbjuda presenkort, tänkte att julhandeln skulle vara bästa tiden. JAG HAR INTE SÅLT ETT ENDA sedan 1 dec 2011. Ser att fler har samma bekymmer, 1-2-3 st sålda på flera år.

    Finns det någon som har lite positiva erfarenheter av presentkort?

    #133356
    Parvelito
    Deltagare

    De allra flesta webbutiker är för små för att det skall vara attraktivt att köpa ett presentkort där. Mottagaren kommer känna sig väldigt inlåst om man får ett presentkort i en någorlunda nischad webshop.

    Sedan anar jag att de flesta vill ha presentkort för att kunna gå ut och fynda vad man vill på mellandagsrean, eller för att samla ihop från flera så att det räcker till slalomskidorna, en resa eller vad det nu är man är ute efter. I Sverige tror jag inte att det är mer än något dussin av de allra största shopparna som säljer presentkort i en omfattning som är värd att tala om. För resten av oss är det bara något som skäl uppmärksamhet och fokus.

    #133357
    Tian
    Medlem

    Vi säljer ett par, tre presentkort i månaden. Många fler vid högtider, såsom mors&farsdag, alla-hjärtan, bröllopstider & Jul.
    Men så är vi ju en väldigt nischad / personlig “present”butik också…

    Kunden väljer, antingen via post, eller bifogat att själv skriva ut. Givetvis numrerade och med giltighetstid.
    Jag sköter allt manuellt.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.