Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Priser på textlänkar?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94622
  sailorcap
  Deltagare

  Vad brukar ni betala för textlänkar?

  Jag har mejlat en del sajter och bloggar men inte fått så många svar än. Fick dock ett ikväll som kändes väldigt saftigt. Han skulle ha 200kr per månad, dvs 2400kr per år för en textlänk. Sidan har ca 250-400 besökare om dagen.

  Jag har än så länge bara köpt en inlänk och den betalade jag 600kr/år inkl moms för. Enligt mig så är den sajten större och fler besökare. Dessutom skrevs det ett inlägg om vår butik.

  #111549
  Honken
  Deltagare

  Jag vill höja ett varningens finger för bloggarna, lojaliteten är i många fall otroligt låg, men du kanske har kontaktat RIKTIGA OCH ETABLERADE bloggare…om inte…spring, spring fort.
  Det kan finnas andra samarbetsmöjligheter än att betala per månad. När vi hade vår förra butik hade vi närmare ett 30-tal bloggsamarbetspartners, som själva anmält sitt intresse. Dessa fick rabatt i vår butik mot att de skulle göra minimum ett inlägg i månaden. Det var 1 st bloggare som klarade denna enkla uppgiften…hopplöst. I all välmening, tänk dig för bara.

  ____________________
  Driver e-handelssidorna:
  http://www.best4.se
  http://www.best4import.se
  http://www.alienabductionlamp.se

  #111550
  timmy
  Medlem

  Ju billigare länk ju fler säljer antagligen ägaren. Med andra ord blir din länk inte lika mycket värd för google eftersom det kan finnas ett gäng till på bloggen. Ska man sälja tycker jag man ska ta högt pris och endast sälja ett par stycken länkar.
  200kr i månaden tycker jag är rätt billigt för en seriös sida som inte är skapad endast för att sälja länkar. Har den också innehåll som är liknande ditt så är det perfekt! :)

  #111551
  Honken
  Deltagare

  Det brukar sällan vara lönsamt att betala för en länk på shoppingportaler, men det verkar som om shoppinghuset.se har tagit sig i kragen. Då vi låg med där för ca:2000 kr/år inkl. prisfil genererade det ungefär 10 000 träffar om året. Kan vara värt att kolla upp.

  ____________________
  Driver e-handelssidorna:
  Leksaker för offentlig miljö som väntrum – mottagningar – butiker – skolor – affärer & dagis
  Best4import.se – distributör av bara coola och roliga prylar
  Alien Abduction Lamp – cool designlampa.

  #111557
  Skatan
  Deltagare

  Jag vet inte om det är textlänkar på runsten eller gammal papperstidning, men på internet kan man mäta trafik. Varför inte betala per faktiskt klick?

  #111558
  timmy
  Medlem

  Ofta köper man länkar för att klättra på google. Länken behöver alltså inte ligga placerat på en sida så att besökarna klickar på den så ofta, det är bara länkkraften man vill åt. På det sättet blir det inte så mycket klick och därför väldigt billigt för den som köpt platsen.

  Jag hade alltså aldrig sålt en länk där betalning sker efter klick. Tjänar man inget på som säljare tror jag. Då är det bättre att använda banner!

  #111560
  Nicklas
  Deltagare

  Tänk på att det är inte godkännt av Google att köpa länkar.

  #111567
  sailorcap
  Deltagare

  Vad ska man tänka på när man vill ha sig en textlänk på en annan sajt? Vad är det viktigaste? Att länken finns i någon längre form av text, eller att det är mkt trafik på den sidan man ligger på?

  Om man annonserar på en relevant sajt, ger den länken ngt som bannern länkar till (mer än direkt trafik)

  #111664
  sailorcap
  Deltagare

  Har kikat på två sajter med pagerank 2. Sidorna är dock väldigt relevanta till det jag säljer. Kommer sajterna ge ngt trots den låga pageranken?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.