Prylar i tidningar

Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Prylar i tidningar

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94093
  lamadjuret
  Deltagare

  Hur har ni gjort för att få med prylar/bli uppmärksammad i olika tidningar? Har ni helt enkelt spammat dom?:eek:
  Eller är dom med i erat nyhetsbrev, i så fall, hur har ni fått dom att gå med där?

  #107393
  danielandersson
  Deltagare

  Kontakta dem är nog en bra början ;)

  #107394
  Parvelito
  Deltagare

  De allra flesta tidningar vet att deras läsare vill läsa om nya häftiga prylar som berör dem. Beroende på tidning och ambition så brukar ett antal sidor vara vikta för det ändamålet. Sedan är många branschtidningar heller inte främmande för att presentera olika aktörer på nyhetsplats i reportageform.

  Vad man behöver är att kunna erbjuda dem mer eller mindre färdigskrivna produktpresentationer som de kan klippa och klistra ifrån tillsammans med fakta om hur man köper produkten (pris) och så BRA högupplösta produktbilder som fungerar till tryck. Men det fungerar inte att presentera saker som alla andra redan säljer, utan det behöver vara något intressant och nytt.

  Vill man att de skall göra reportage så behöver man ge dem lite material som gör det värt att göra ett reportage om. Att någon högst vanlig människa startat en högst ordinär webshop med prylar som de köper på olika ställen och vill sälja till allt och alla är inte så roligt att läsa om. Det finns en del “fula” fiskar på marknaden som kallar sig frilansjournalister, men tar betalt för att göra ett reportage, som de sedan säljer till tidningar. Det har inte med journalistik att göra, utan är en annons snarare. Men även tidningsredaktörer har deadlines och budgetar, och alltför ofta halkar de där reportagen in i rätt så ansedda tidningar…

  Bor du bra till, så tveka inte att titta upp på en redaktion med en pryl ibland som de kan få titta på. Bjud in journalisterna till dig att titta och se till att de hamnar på utskickslistan över nyhetsbrev.

  #107398
  Dan
  Deltagare

  Parvelito har helt rätt… men jag vill lägga till mina tips (jag är inget proffs men jag syns lite då och då):

  1. Ha en sida på butiken som heter Press och ange kontaktinfo samt info om högupplösta bilder osv.
  2. När någon mailar dig om bilder; VAR SNABB och be sedan om att få lägga till dem till ditt nyhetsbrev (skitbra för då får de alla dina nyheter).
  3. Leta efter folk att maila och tipsa om något kul du har. Läs Amelia, M3, ja vad som helst och hitta personen som sköter deras “prylsida”. Maila och fråga?
  4. Ha roliga/unika produkter… utan detta blir allt så mycket svårare.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.