Etiketter: , ,

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #104504
  MatsOlov
  Deltagare

  Har en butik på Textalk där en kund vill använda sig av punch out. Detta var ett helt nytt uttryck för mig och tydligen för Textalk också som inte kunde svara på mina frågor.

  Så jag vänder mig hit.

  Vad jag förstår så behöver kunden ha den funktionen i sitt affärssystem, men frågan är vad som behövs på min sida, shopen?

  Mats

  #184662
  MatsOlov
  Deltagare

  Ingen som använder detta i sin shop?

  #184663
  Stefan72
  Deltagare
  #184674
  FredrikGust
  Deltagare

  Det finns i huvudsak två typer av punchout-standarder som används. Den ena använder ett XML-format som kallas cXML och den andra ett format som kallas OCI. För att kunna använda något av dessa finns det ofta ett krav per organisation som vill använda dessa att anpassa format, enheter och exakt information som ska ingå i formaten per kund, vilket gör att man troligtvis behöver en lite större e-handelslösning för att kunna dra nytta av lösningen.

  Det bygger på att man som kund kommer från t.ex. ett inköpssystem hos en organisation och sedan skapar en kundkorg i din e-handel. När kundkorgen är skapad skickas denna information tillbaka till beställarorganisationens system där en beställning sedan skapas efter att man gått igenom ett eventuellt attestflöde.

  För att kunna använda punchout med kunder kan man även behöva leverera elektroniska kataloger till dessa kunder för inläsning i deras system.

  Även om både cXML och OCI är “standarder” är det ändå en hel del arbete med att införa punchoutlösningar i en e-handelsplattform. Det innebär ofta en del utveckling som man får köpa för att kunna erbjuda det till sina kunder.

  #184678
  nmn
  Deltagare

  Tack Fredrik för intressant och givande beskrivning av punchout!

  #184712
  MatsOlov
  Deltagare

  @FredrikGust 91331 wrote:

  Det finns i huvudsak …

  Tack för svaret. Ja jag ser att det kan bli mycket jobb att få detta att lira med textalk i alla fall.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.