Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Registrera sig för moms i Tyskland

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103992
    Martin L
    Deltagare

    Hej,

    Jag står i startgroparna för att sälja importerade varor via Amazon i Tyskland. Vad jag förstår skall man registrera sig för tysk moms när varorna lagras i Tyskland (det är ju också några procent fördelaktigare).

    Är det någon som har erfarenhet av att registrera sig samt utföra moms inbetalningar på egen hand, och vart man skall vända sig. Det känns tufft att köpa denna tjänst innan man kommit igång med försäljningen överhuvudtaget.

    Hälsn/Martin

    #183234
    VATadviser
    Deltagare

    Hej jag jobbar ju med sådant här men kan ändå säga vad du skall göra. Rekommenderar det dock inte eftersom du skall ha koll på framtida förändringar i Tysklands momslagstiftning för att vara säker på att göra rätt i framtiden. Ingen kollar ju ordentligt att du gör rätt förrän du får en revision. Har du gjort fel länge då kan det blir smärtsamt. Jobbar man enbart med försäljning av varor till privatpersoner i Tyskland är det lite lättare om man har och kan språket bra. Men i ditt fall blir det mer komplicerat än så.

    Men vad du skall göra är att skicka in en momsregistreringsansökan till det Tyska skatteverket.

    Du skall då som anledning ange att du har lager i Tyskland (Amazon).

    Sedan skall du göra momsredovisningar i Tyskland samt antagligen Periodisk sammanställning. Går affärerna bra så blir det väl även Intrastatredovisning framöver.

    Lycka till med din satsning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.