Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Regler och lagar när man säljer leksaker till barn

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93889
  Dan
  Deltagare

  Jag ska nog dra igång min fjärde butik i sommar (butik 2 och 3 är på gång och kommer i juni) och det blir en leksaksbutik med leksaker för barn mellan 0 och 12 år.

  Jag har flera leverantörer redan inom segmentet men jag funderar på vad jag som ehandlare måste tänka på gällande produktansvar och liknande.

  Vilka märkningar måste produkterna ha. Måste de vara märkta med åldersrekommendation på svenska eller räcker det med en illustration som visar lämplig ålder?

  Något annat att tänka på? Någon som har mer koll än jag så jag slipper läsa lagtexter. I värsta fall får jag göra det men då lovar jag att återrapportera det jag hittat här :)

  #106007
  Parvelito
  Deltagare

  Det finns massor att tänka på.

  Det finns en särskild bild att märka leksaker med, om de ej är lämpliga för barn under 3år, men text måste också alltid finnas.

  Det här är en mycket bra och enkel text som beskriver väl vad som är de mest basala kraven. Konsumentverket/KO – Varningstexter

  Sedan är det ju detta med kemikalier och annat. Billigt asiatiskt krafs innehåller vanligen en hel del brister, men de är rätt så duktiga på sina håll där att förfalska testprotokoll och CE-märket betyder ingenting annat för dem än att du vill att det skall sitta där.

  #106008
  Dan
  Deltagare

  Tack för bra länk. Nu har jag något att börja med. Ska gå igenom de produkter och leverantörer jag har nu och se om de uppfyller kraven.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.