Plus Forum E-handelsforumet Logistik Rekomendera fraktföretag

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96419
    Gimbo
    Deltagare

    Hej,

    Någon som kan rekomendera det bästa och billigaste fraktsättet om man skall skicka kläder paketerat i 450x520x100mm det är i plastpåsar det paketeras i köpte från plockopack. Snackade med posten och de sa att det är för stort att frakta det med varubrev. Hur gör ni? vilka använder ni er utav, och vad kan jag föreställa mig för priser om jag kommer att frakta ca 70paket per månad.

    Ser fram emot svar från hjälpsamma ehandlare :)

    #126310
    Irene
    Deltagare

    Hm… Det är alltså 17cm för stort (längd, bredd och tjocklek skall vara max 90cm)…ryms kläderna om du viker in 17cm när du försluter påsen? Isf klarar du dig ;) och det är ju simpelt om påsen är förtejpad :).

    Annars kan man ju köra Posten 1:à klass brevREK :). Kostar porto plus 34kr (?) om man är faktura kund. Då är det nästa dag leverans, spårbart och får vara skrymmande och du skriver ut frakthandlingarna själv :).

    #126314
    Parvelito
    Deltagare

    DHL Servicepoint med gruppavtal via pluskontot borde ge dig en kostnad på 40-50kr/försändelse beroende på vikt, och det är spårbart.

    Medlemskap där kostar runt en tusenlapp om året.

    #126385
    Gimbo
    Deltagare

    När det gäller posten, är det så att man måste ha pacsoft för detta eller kan man bara droppa av paketen hos något ombud? Har inte riktigt förstått mig på posten, har varit i kontakt med 3olika personer som verkar erbjuda tre olika tjänster, varje person försökte sälja in sin jänst och ingen kunde bara enkelt hitta en lösning till oss. Blir lite less på det faktist. Känns som att man får famla i mörkret, den ena snackar om pacsoft, den andra snackar varubrev, den tredje snackar företagspaket.


    @Parvelito
    , hur är det med DHL är deras lösning smidig? 40-50kr vad snackar vi om för vikt då? våra paket kommer ligga på runt ~1-2kg

    Mvh
    G

    #126388
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    googla pluskontot eller lessmore så kan du läsa där om deras avtl man får tillgång till om man blir medlem

    #126391
    Parvelito
    Deltagare

    Gimbo: Du knappar in dina uppgifter i DHL:s program Multishipping som är gratis. Skriver ut adressetiketterna och sätter på paketet, och så hämtar DHL. Deadlines och hämtningstider är lokalt. Faktura via mail en gång i veckan.

    Med vikten 1-2kg hamnar du i det nedre spannet, dvs runt 40kr + moms.

    #126394
    Gimbo
    Deltagare

    Det låter ju smidigt, hittar ingenstans på deras hemsida där man kan kontakta en säljare för detta alternativ? va inne på servicepoint.se men hitta bara ombudsregistrering där? Skulle uppskatta om man kunde få lite mer info om hur man går tillväga för att bli servicepoint kund, 40kr + moms låter billigt, får man paketera dessa själv? för jag har inhandlat påsar med handtag från packoplock och tänkte använda dessa.

    #126397
    Gimbo
    Deltagare

    Jag hitta lite priser här: http://www.dhl.se/content/dam/downloads/se/logistics/se/dhl_service_point_prislista.pdf

    vet inte om man kan förhandla dessa priser innan man kommit igång? eller om det är de priserna som gäller.

    @Parvelito
    , tror du det går att komma ner i priset du angav?

    #126398
    Tomas
    Deltagare

    Du får de DHL-priserna genom att bli medlem i Pluskontot eller Lessmore, värt pengarna….

    #126401
    Gimbo
    Deltagare

    Ok så de priserna samt proceduren för att skicka parvelito skrev om är hos lessmore och pluskontot, har registrerat mig hos lessmore nu för att se vad de har att erbjuda.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.