Rekommendera logistiksystem

Plus Forum E-handelsforumet Logistik Rekommendera logistiksystem

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #105328
  DennisCA
  Deltagare

  Hej, jag jobbar på ett litet företag i Finland som tillverkar badtunnor, spabad, bastutunnor och relaterade tillbehör. Vi håller på att expandera och vill förnya våra IT system.

  Vet inte om detta är rätt ställe att posta detta men det är inte direkt ett e-handels system vi söker, det är bara en del av det vi söker.

  Systemen i dagsläget är väldigt gamla och till stor del hemprogrammerade + komersiella system. Byggt runt det svenska programmet Avance från FDT. Och vi har nu haft det i 20 år och vi tycker det börjar bli lite av ett bojsänke nu. Vi söker ett modernare system med mera avancerade funktioner med inriktning på automation. Automatisering är den centrala punkten för oss, vi vill slippa så mycket manuellt arbete som möjligt.

  Ett av problemen vi har så är att man kan inte ha olika momssättningar för olika kunder. Detta är ett problem då vi är i Finland men säljer till flera länder (Sverige är vår största exportmarknad) och vi måste ta svensk moms på det vi säljer till svenska kunder. Vi har kringgått detta genom att manuellt ändra varje orderrad till moms 25% och lägger in ett annat konto, detta går inte i längden och FDT har inte visat något intresse att göra något åt detta i nån framtida uppdatering heller.

  Vi söker ett system som klarar bl.a. följande kriterier:

  Vi har komplicerade artiklar som består av paketartiklar, som i sin tur kan bestå av paketartiklar i flera nivåer, vi behöver ett system som kan hantera komplicerade hierarkiska artikelstrukturer och som kan korrekt räkna lagersaldot då en sådan artikel monteras.

  Gärna att det finns nån app för mobilen som arbetare i lagret kan använda för lagerhantering.

  Olika momssättningar för kunder beroende på var dom befinner sig.

  B2C orderhantering från början till slut, stöd för offerter, fakturering och bokföringsfunktioner, integration mot något existerande webbshopssystem vore en fördel eller om en webbmodul redan finns.

  Integrationer med speditörer för frakthantering, i dagsläget har vi integration med Unifaun Online och vill fortsätta med detta.

  Kundhanteringsfunktioner, gärna supportfunktioner och nån sorts automatik som sparar all kommunikation med kunder. Olika prislistor för kunder och artiklar är ett krav.

  Återförsäljarhantering dvs B2B försäljning, b.la. vill vi att våra återförsäljare ska kunna direkt mata in beställningar i vårt system istället för att som idag skicka epost. Kunde gärna skötas via webben.

  Har egentligen bara skrapat på toppen ännu men kanske det kan hjälpa någon att peka ut riktning genom djungeln med system?

  #186981
  Stefan72
  Deltagare

  unikum.se och deras Pyramid kanske är nåt? Det är otroligt kompetent och man kan ändra och bygga hur som helst nästan och de är aldrig ovilliga att göra nåt speciellt. Inte vansinnigt dyrt heller men det är klart blir man många användare drar det ju iväg snabbt. De har dessutom allt under ett tak om man vill det.

  #186982
  DennisCA
  Deltagare

  Kollat igenom det sådär snabbt och det låter intressant!

  #186991
  knofan
  Deltagare

  Du kan också kolla in microsoft dynamics ax. Vi bytte till microsoft dynamics Nav för massor av år sedan och då gick vi även igenom Ax för att se om det var något för oss. Men jag har för mig att det var för tillverkande företag mer än för detaljhandel. Så därför blev det Nav för vår del. Men för er kanske det kan passa.

  #186994
  Erica Sturm
  Deltagare

  Hej!
  Du skriver att ni använder Unifaun Online idag och gärna fortsätter med det – det är såklart bra att ni är nöjda med er nuvarande lösning på den punkten. Men om ni vill ha något att jämföra med, så kolla in Webshipper The #1 shipping platform | Webshipper – mer användarvänligt, lättare att göra ändringar själv, bättre prismodell :)

  Ha det fint!

  #186997
  Oveo
  Deltagare

  Kolla Visma .NET för cloud, Visma Business för onprem.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.