Plus Forum Övrigt Off-topic Reportage på IDG…

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94964
    jockesoft
    Deltagare

    De ska leda framtidens e-handel – IDG.se

    Verkar ju vara en lagom flummig utbildning, är ju lite oklart på vilket sätt “utbildningen” i sig kommer att leda till att de blir framtidens e-handlare :confused:

    Skönt att Posten är med och försöker lura in eleverna i deras värld :rolleyes:

    #114589
    Parvelito
    Deltagare

    Jag tror att det finns ett stort behov av välutbildade människor inom E-handel. Jag vet t.ex. flera grossister av hemelektronik vars webshoplösningar är så genomusla att jag hellre tar fram den stora 4-kilospärmen (som de också distribuerar) och slår i den. Och då pratar vi ju ändå företag vars kunder till stor del säljer på webben. Kan kanske förstå om en leverantör av reservdelar till symaskiner skulle stå och stampa i en gammal nödlösning, men inte IT-produkter. Jag tror inte att det är brist på intresse som gör att det är så, utan brist på kompetent personal.

    Inom större bolag finns det ofta ett stort behov av intern E-handel, och när man rotat lite i deras system så inser man att de också har en del att lära sig. Tänk dig något textbaserat som körs i OpenVMS på en gammal VAX-dator så kommer du rätt nära sanningen vad många svenska börsnoterade bolag använder för att en ekonomiavdelning skall kunna få en kartong pärmar från centralförrådet. Eller om det är ett block reseräkningar, ett kilo bitsocker eller vad som nu skall interndebiteras…

    #114592
    jockesoft
    Deltagare

    Jag håller med om att utbildning absolut är nödvändigt och det kommer behövas när e-handel växer ännu mer framöver.

    Det jag ifrågasätter är just denna utbildningen, det känns som att eleverna skall göra det mesta själva och de får ibland stöd av lite inhyrda konsulter, det finns enligt artikeln inga lärare för denna utbildning. Jag får känslan att denna utbildningen inte är helt genomtänkt utan att den kan förbättras på många sätt.

    #114596
    GregerA
    Deltagare

    E-handel är mycket gör det själv, så på så sätt är den kanske riktig … :rolleyes:

    Men det är nog så att det finns inga lärare som kan e-handel, så de har kanske inte haft så stort val.

    Håller med Parvelito att ju större företag – desto sämre e-handel. Det hänger väl ofta ihop med att man går till sin IT-leverantör och ber dem fixa nåt. Har man SAP så kommer de nog att skratta på sig om man ber dem koppla på en Prestashop – tyvärr!

    #114602

    @GregerA 10369 wrote:

    Det hänger väl ofta ihop med att man går till sin IT-leverantör och ber dem fixa nåt. Har man SAP så kommer de nog att skratta på sig om man ber dem koppla på en Prestashop – tyvärr!

    Jag tror dock de “skrattar” oavsett system, eftersom de själva vill koda något för xxx antal tusen :) Men det var kanske det du menade.

    #114616
    fotofyndet
    Deltagare

    @GregerA 10369 wrote:

    Har man SAP så kommer de nog att skratta på sig om man ber dem koppla på en Prestashop – tyvärr!

    Lite OT, ber om ursäkt för det men… Vid sidan av shopen så jobbar jag även som ingenjör och sitter hos en kund som kör just SAP. Dels vill jag be dig att inte använda så fula ord i fortsättningen ;) och dels vill jag bjuda på ett citat från Dagens Industri för nåt år sedan i en artikel om Ericsson:

    “SAP är inte del av lösningen för Ericsson. SAP är en del av problemet.” :D

    #114624
    friedrich
    Deltagare

    Affärssystem har en tendens att likforma företag…..

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.