Retur – Varubrev

Plus Forum E-handelsforumet Logistik Retur – Varubrev

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #97445
  Prix
  Deltagare

  Har en kund som fått sin vara förstörd i leveransen. Denna skall skicka tillbaka denna och jag tänkte att jag kunde boka med posten varubrev och skicka fraktetikett till kunden.. Det jag undrar över är om ett vanlig postombud skulle ta emot brevet och scanna in? Kunden i fråga bor en bra bit från ett företagscenter så det känns inte snällt att kräva att denna skall åka dit för att lämna brevet?

  #137227
  Lufox
  Deltagare

  Endast FC tar emot varubrev.

  Du kan annars boka och betala för en “Skicka lätt” istället och mejla PDF’en eller alt. posta etiketten till kunden. Skicka lätt går att lämna in hos valfri postombud.

  #137228
  Prix
  Deltagare

  Du tror inte de gör undantag för ett brev då? Eller de kan kanske inte ens göra undantag för de inte kan hantera varubrev?

  Om jag vet med mig rätt så lämnade jag just en retur som var märkt varubrev till ett företag från mitt vanliga postombud.

  #137249
  Prix
  Deltagare

  Ingen mer som har några tankar?

  #137251
  Per Nilsson
  Deltagare

  @Prix 35695 wrote:

  Ingen mer som har några tankar?

  Skicka frimärken till kunden eller be om kundens kontonummer och sätt in summan för portot där.

  #137265
  fotofyndet
  Deltagare

  Skicka lätt måste ju vara det allra enklaste. Vi kör en del med Schenker Privpak också, som vi skickar i brev eller via PDF och kunden skriver ut och klistrar på.

  #176970
  david71
  Deltagare

  Lyfter gammal tråd. Numer erbjuder ju Posten Varubrev retur! Kunden får lämna in returen hos ombud. Följdfundering på detta är ju då ifall man inte kan få börja lämna in sina vanliga utgående varubrev hos ombud också? Det är nämligen så att Posten FC har stängt här största delen av dagen och det är svårt att tajma dom…

  #176972
  Henrik_G
  Deltagare

  Från Unifaun:

  “Om kunden vill returnera varan lämnas försändelsen in med returfraktsedeln på ett företagscenter, hos ett postombud eller till lantbrevbäraren och kunden får ett kvitto på inlämningen.”

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.