Etiketter: 

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103513
    Samos
    Deltagare

    Hej alla proffs!

    Jag har jobbat och jobbat med vår nya e-handelsbutik dygnet runt den senaste tiden känns det som. Vi driver en fysisk butik och det går bra, nu ska vi ut på nätet som vi planerat länge.

    Det känns som jag har hyffsad koll på läget. Men det är en grej jag funderar på. Dessa returer. Jag tänker inte ha fria returer då alla som har det verkar ha problem med det. Om någon vara är trasig tex så ska vi självklart stå för det. Jag ska använda mig utav DHL och sedan ehandel egde för att få bättre avtal. Men hur fungerar en retur rent praktiskt?

    Det känns som att detta är ett ämne jag inte vill lära mig den hårda vägen.

    Jätte tacksam för svar!

    #181476
    Rosahuset
    Deltagare

    Rent praktiskt så erbjuder du kunden en returfraktsedel när kunden hör av sig till dig och vill göra en retur. Priset på returfrakten bestämmer du själv.
    Om kunden accepterar detta så skriver du ut en returfraktsedel från DHL och postar kunden, alternativt mailar du kunden fraktsedeln.
    Vi arbetet i Unifaun för att skriva ut frakthandlingarna. Där kan man enkelt leta upp kunden som man skickat till och med några knapptryckningar skapa returfraktsedeln.
    Kunden lämnar sedan in paketet hos ombudet dom hämtat ut paketet från.(Eller valfritt DHL ombud) Och då kommer paketet som ett företagspaket till dig.

    #181479
    Yvonne
    Deltagare

    Ring DHL kundservice så lägger de in en tjänst som heter ServicePoint Retur till dej. Där kan du sedan skapa en retursedel som du mailar till kunden, kunden kan därefter lämna in paketet på närmaste ServicePoint och först då blir du debiterad.
    Mycket enkelt och fungerar fint

    #181480
    Samos
    Deltagare

    Okej, tack hurrni! Jag försökte hitta retursedlar på DHL men hittade inget. Men jag är inte avtalskund ännu heller. Ska prata med dom.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.