Plus Forum E-handelsforumet Feedback & Kritik Ris/ros om fsdata.se/ehandel

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96466
    sulo
    Deltagare

    Kära e-handelskollegor,

    Jag har länge gått runt och funderat över varför det inte trycks mer på vikten av en snabb hemsida för framgångsrik e-handel. Kopplingen mellan hög konvertering och låga svarstider är självklar, statistiskt bevisad osv osv. Men det har, mig veterligen, inte varit någon (här i Sverige) som belyst detta ordentligt.

    Av denna orsak har jag producerat en sida på http://fsdata.se/ehandel där vi försöker lyfta fram konkreta tips och fakta om detta. De faktauppgifter jag har sammanställt är främst internationella (apropå avsaknad av info här). Tipsen för en snabbare e-handel kan givetvis appliceras oberoende av geografi.

    Nu är jag nyfiken på vad ni, som e-handlare, tycker om denna sida. Jag har visserligen erfarenhet av e-handel med domäner, webbhotell osv sedan ett tag tillbaka, men fler perspektiv är alltid att föredra.

    Finns det någon bra svensk fakta om hastighetsoptimering för e-handel? Saknar ni några (tekniska) tips? Finns det något mer jag bör ta med på http://fsdata.se/ehandel? Alla kommentarer, frågor och tips mottages tacksamt.

    #126832
    Lubic
    Deltagare

    Skulle kunna tänka mig att detta inte längre är ett stort problem för webbutiker i Sverige. De flesta som driver en webbutik har bra servrar med bra svarstider. Samt att de flesta kunder i Sverige har bra uppkoppling, vilket gör att de flesta hemsidor flyter på ganska bra. Det var länge sedan jag ramla in på en svensk webbutik, som inte drivs som hobbyverksamhet, med märkbar (över 2-3 sek) lång svarstid.

    Dock kan man alltid jobba med att få ner tiden, då det inte skadar att ha en extra snabb hemsida. Men som sagt, jag tror inte detta är ett stort problem samt att det finns mycket annat att jobba med.

    #126835
    Menkii
    Gäst

    Tycker att det är väldigt vanligt att e-handel är långsamt och det är extremt störande. Ladda sida och rendera under 1 sekund ska inte vara problem med dagens teknik.

    Tekniska tips kan vara mod_deflate ifall man kör apache, gzipa bilder. Google håller även på att utveckla mod_pagespeed. Jag har testat mod_pagespeed och den fungerar sådär.. Men använda cache och deflate på bilder, flash och javascript skadar inte!

    #124896
    Lubic
    Deltagare

    Menkii: Har du något bra exempel på en långsam e-handel så man vet vad som menas med långsam? Bra att inte bara ha sitt eget mått att gå efter.

    #124897
    Joel
    Deltagare

    Kan även rekommendera Cloudflare.com/ för den som inte själv har möjlighet eller ork att konfigurera ett eget CDN.

    Helt gratis dessutom!

    #126837
    GregerA
    Deltagare

    Välkommen till forumet sulo. Vi uppskattar när produkt och tjänsteleverantörer deltar aktivt i diskussionerna här.

    Vad jag kan tillägga är att hastigheten ofta beror mer på optimering av MySQL parametrar, särskilt om butiken kör på InnoDB lagringsmotor, vilket ju t.ex Magento och LiveCart gör. (tror även Prestashop gör det)

    Kan man kanske snart se ett antal OpenSource butiker för snabbinstallation hos FS-Data? ;)

    #126840
    Menkii
    Gäst

    @Lubic 24117 wrote:

    Menkii: Har du något bra exempel på en långsam e-handel så man vet vad som menas med långsam? Bra att inte bara ha sitt eget mått att gå efter.

    http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-m%C3%A4n/kl%C3%A4der/byxor-shorts/

    klicka på ett plagg.

    http://www.hm.com/se/subdepartment/MEN?Nr=4294952295

    klicka på ett plagg.

    komplett.se är skön och webhallen.com

    #126852
    nmn
    Deltagare

    @Menkii 24115 wrote:

    Tekniska tips kan vara mod_deflate ifall man kör apache, gzipa bilder.

    Varför i hela friden skulle man gzippa bilder? Har du dem i okomprimerat tiff eller bmp ?

    #126854
    Lubic
    Deltagare

    Nelly låg på ca 2-4 sekunder för mig, lite onödigt lång laddningstid kan jag hålla med om. Tror de skulle kunna tjäna en del på att optimera sina produktsidor lite.

    HM låg på ca 1 sek, helt ok enligt mina mått.

    #127209
    Emil
    Deltagare

    @Joel 24118 wrote:

    Kan även rekommendera Cloudflare.com/ för den som inte själv har möjlighet eller ork att konfigurera ett eget CDN.

    Helt gratis dessutom!

    Tack Joel för tipset och länken! Det ser ut som en riktigt intressant tjänst.
    Men är CDN nödvändigt om man bara har svenska besökare (kunder), eller? Och vet du hur det fungerar om man kör via deras proxy, besöker ens besökare en server utanför Sverige då?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.