Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Sälja hudlotion inom EU

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #105141
  obaliobala
  Deltagare

  Hej,

  Jag har i några veckor förberett mig för att starta upp en näringsverksamhet där jag har tänkt börja sälja hudlotion mot seborré inom EU.

  En amerikan har utvecklat en produkt mot seborré man applicerar i hår/ansikte och kommer öppna upp sin webbshop snart och tanken är att jag ska hålla ett litet lager och frakta varorna inom EU för snabbare leveranstider.

  När jag har pratat med amerikanen gällande om vi bör klassificera produkten eller liknande säger han att det inte behöver göras men när jag läser på te.x Läkemedelsverket så står det att en produkt är ett läkemedel om den påstås hjälpa mot en sjukdom (te.x acne, rosacea, eksem, psoriasis) har de som exempel och då antar jag att seborré även räknas in.

  Sedan står det vidare på Läkemedelsföretaget att läkemedel måste angå kliniska prövningar vilket kostar upp mot femhundratusen kronor vilket vi givetvis inte har råd med.

  Om man bortser från att vi skulle marknadsföra det mot seborré och det istället skulle klassas som kosmetika (produkten rengör och verkar återfuktande), behöver man te.x märka produkten med svensk märkning, göra en säkerhetsbedömning av en för ändamålet avsedd kemist, registrera produkten i EU:s kemidatabas osv.

  Bland annat är avgiften för att anmäla produkten till Läkemedelsverket 4000kr.

  Här ett inlägg från en som säljer tvålar (kosmetika):
  Kosmetika, EU, regler och saant! – Annas Kuckelimuck

  Man skulle möjligtvis kunna klassa detta som biocid.

  Amerikanen verkar tycka att vi bara ska sälja på och anta att inte staten bryr sig om ‘such small fish in the sea’

  Om detta är vad som krävs bara för Sverige vill jag knappt veta hur mycket jag kommer behöva betala/göra för att kunna sälja inom EU

  Bör jag ge upp min dröm om att starta min första näringsverksamhet eller vad tror ni?

  Mvh

  #186607
  VATadviser
  Deltagare

  Man brukar säga att om det känns fel så är det nog fel. Det faktum att du skriver här o frågar tyder på att du själv känner att det nog inte är bra.

  Att starta ett bolag som är fel i start (för det tror jag att det är) verkar ju lite dumt.

  Din partner i USA känns inte så seriös. Så jag skulle släppa det eller åtminstonde kräva att de ser till så att allt blir rätt här i EU innan ni sätter igång.

  Lycka till
  Stefan

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.