Sälja kända märken, hur?

Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Sälja kända märken, hur?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #95927
  StefanH
  Deltagare

  Hej,

  Jag är lite nyfiken inom e-handel och har en nybörjarfråga. Jag ser vissa siter och känner till folk som säljer kända varumärken som Iittala och Orrefors, Rörstrand och Hackman… hur har dom fått till stånd detta? Vissa shoppar är så små och enkla att det nästan känns märkligt att se ett känt varumärke där helt plötsligt.

  När jag kollar på Iittalas och de andras webbplatser finns ingen info om att bli återförsäljare.

  Jag kunde förstått om en påkostad shop med antagligen massa kunder fick sälja dessa varumärken men små hemmahackade micrositer med 20 typsnitt och animerade giffar? Om inte annat så skadas väl nästan varumärkena.

  Gäller det bara att ringa och försöka få till ett möte med dessa företag eller hur går man tillväga?

  Tacksam för svar!
  Stefan

  #122067
  SamHjalp
  Deltagare

  Småbutikerna handlar med största sannolikhet av en grossist som erbjuder sortiment från alla dessa företag. Det är inte så vanligt att man som liten shop har avtal direkt med stora företag – man köper helt enkelt i för små volymer för att det skulle vara intressant för dem.

  #122094
  StefanH
  Deltagare

  Ah, ok. Så man kanske ska börja titta efter grossister då helt enkelt. Jag vet bara att en av de seriösa webbshoppar jag har lite kontakt med hade etablerat en direktkontakt mot företaget och efter en del arbete fått igenom att sälja deras saker. Därför var det så underligt att små odesignade pyttesiter också visade sig sälja flera fina varumärken. Men det är kanske grossisterna då som är mellanhanden.

  #122095
  Parvelito
  Deltagare

  Det finns en hel del andra förklaringar, vid sidan av grossisterna, också, tyvärr.

  Det finns en hel del andrasortering som hittar ut på marknaden som förstasortering. Svårt att se vid E-handel. Som med allt annat så piratkopieras det friskt. Nu borde tullen begripa att det inte är rimligt med Orrefors-glas i kontainrar från Kina, men de behöver ju öppna och titta för att upptäcka det. Det kan mycket väl hända att det inte är märkt med något vid transporten, utan sedan märks det upp i Sverige.

  Det finns också en del exklusiva butiker som själva agerar grossist (fast väldigt tyst och diskret) för att komma upp i volym och därmed komma i åtnjutande av bonusar, priser i säljtävlingar, större rabatter eller helt enkelt få behålla sin auktorisation.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.