Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring Samarbeta med nyhetsbrev

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94516
  Vims
  Medlem

  Hej! Är ny här på forumet

  Jag driver nallebudet.se och sitter och jobbar med vår marknadsföring.

  Jag har en fundering vad det gäller nyhetsbrev. Skulle det inte gå att samarbeta när det gäller nyhetsbrevsutskick? Dvsa att man tar med erbjudande från andra butiker i sitt nyhetsbrev i utbyte mot att man själv får vara med i andras, med rabatterbjudande osv?

  Jag har idag ca 19000 prenumeranter i vårt utskick och har tillsammans med ett annat företag beslutat oss för att testa med ett byte

  Finns det någon med erfarenhet av något sådant? Är det en bra eller dålig idé

  Om det är en bra idé finns det flera som är intresserade?

  #110545
  Parvelito
  Deltagare

  Risken är rätt så överhängande att kunderna signar av sig från nehetsbreven, eller markerar dem som spam, om innehållet i dem inte motsvarar deras förväntningar.

  #110548
  GregerA
  Deltagare

  Det kan nog fungera bra om 80% av innehållet är ditt eget, och du ger små tips om “dina vänner” i slutet. Men låna aldrig ut din adressdatabas!!

  #110554
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Gardenhome har samarbetat med ett annat trädgårdsföretag på det sättet.
  Vi bytte rabattkoder längst ner på slutet i våra resp nyhetsbrev. dvs 99 % av brevet var vårt eget och så fick våra kunder ett bonuserbjudande på slutet. Det fungerade bra, men jag skulle aldrig göra det om det inte var väldigt näraliggande företag. I vårt fall sålde vi trädgårdsprodukter och det andra företaget enbart växter och då passade det bra.

  #110833
  Vims
  Medlem

  Tack för era åsikter.

  Min tanke var att ska erbjuda sina prenumeranter ett bra erbjudande från en annan butik och på så sätt få dem att uppfatta det hela som posivtivt. Nyhetsbrevet skall bortsätt från det vara precis som vanligt.

  Jag har precis som Parvelito varit orolig för att folk ska ta bort våra nyhetsbrev, men jag tycker ändå att det borde vara värt att testa. För med lite tur så kan det ju finnas en uppsida på det hela

  Så under slutet av maj så kommer vi att göra ett test med ett annat företag.
  Jag hör av mig med mina erfarenheter när jag har lite mer kött på benen ;)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.