Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Samlar man dagens verifikationer?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95046
    Attribute.se
    Deltagare

    Hejsan!

    Jag har fråga som jag är säker på att ni kan svara på.

    * Är det ok att skriva ut en samlad lista på hela dagens försäljning som
    verifikation för bokföring, eller ska man skriva ut varje verifikation för sig? Kan
    tänka mig att det skulle vara okej sålänge varje varas moms och totala pris är
    synligt.

    Hur gör ni?

    #115323
    Parvelito
    Deltagare

    Det beror på. Använder du kontantmetoden när du bokför så utgår du ifrån transaktionerna ditt konto, eller dina konton om du har flera. Då får du utifrån de transaktioner som uppkommer berätta vad det är i form av försäljning och moms, inköp och moms, betalda frakter och moms etc. Har du inget affärssystem i botten som har koll på dina saker så är den metoden att föredra.

    Naturligtvis så skadar det inte att för sitt eget höga nöjes skull då köra ut en försäljningsrapport per dygn ur sitt system, för att kunna göra uppföljningar, men det är inte nödvändigt för bokföringens skull. Har du väldigt stora bortfall mellan antal ordrar i dina försäljningskanaler och faktiskt försäljning (t.ex. för att folk inte är kreditvärdiga, väljer förskottsbetalning utan att betala, stor andel ångrade köp etc) så kan det vara nyttigt att markera på en lista vad som blev köp, och vad som rann ut i sanden. Skatteverket kommer garanterat att fråga om det i alla fall om de intresserar sig för dig.

    Och för din egen skull bör man fundera på hur man kan minska den andelen, för det är ju bara en massa extra jobb för dig.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.