Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Samlingssida produkter, vad tror ni?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101177
    mrblack
    Deltagare

    Hej där!

    Kan ju börja med att säga, detta kanske är helt fel forum för mig, men jag gör ett försök :)

    Tänkte dela med mig av en idé som länge snurrat i skallen på mig.

    Jag kan börja med att presentera mig.
    Studerat IT och är intresserad av det mesta som har med datorer att göra. Har eget företag som är inriktat på IT/teknik, så jag vet vad det innebär med långa jobb-kvällar, den ihållande förvirringen i visma timmarna innnan momsdeklarationen ska in, undermålig lön och ett jäkla slit.
    Samtidigt som känslan att få göra “sin” grej slår det mesta när dagen väl är slut…

    Nåja…

    Jag har hittat en nisch/inriktining som inte riktigt hängt med i 2000-talets utveckling med allt vad e-handel/information/forum, osv. heter.
    Då utbudet på nätet är begränsat och ibland svårfunnet så funderar jag på hurvida man kan göra en sk. samlingssida där man i stora drag visar upp olika butikers produkter & priser, för att sedan länka vidare kunden till just den produkten.

    Idén liknar pricerunner och prisjakts koncept, men istället för att rikta in sig på allt och alla så koncentrerar man sig på en specifik kategori av produkter, som i sin tur ger kunden bättre överblick och gör det lättare att hitta rätt prylar.

    Sidan kan även byggas vidare på med artiklar, forum, annonser osv…
    Men huvudsakliga uppgiften med sidan är att underlätta för för kunden att hitta rätt produkt.

    Då jag själv mer eller mindre ofrivilligt fått detta intresse(nischen) så vet jag av egen erfarenhet och många timmars sökande på nätet, att det är svårt att hitta det man är ute efter, dock finns det om man letar, letar, letar…

    Så i mitt huvud är iden genial. Men vad tycker expertpanelen, låter det som något som kan flyta?

    #171601
    banane
    Deltagare

    Kul att du har hittat en bra nisch! Din idé i övrigt låter dock mest som en affiliatesida?
    Dvs att du reggar friggebodarärdetbästa.se och drar upp en friggebodssida med länkar till butiker som säljer friggebodar?

    #171602
    mrblack
    Deltagare

    Något åt det hållet, fast ändå inte :)

    Tänk dig att det ser ut som en vanlig webshop (dock. tydligt att det inte är jag som säljer produkterna) där du kan välja i en meny vad du letar efter.

    Om vi tar friggebodar som exempel, så klicka in dig på tex: “Röda friggebodar”, “Friggebodar under 15kvm”, osv…
    så får du upp alla röda friggebodar som finns att köpa på nätet, från diverse olika e-shoppar.

    Det blir en rättvis jämförelse för kunden, samtidigt som de olika e-handlarna kanske tycker att det blir för ärligt och måste prispressa, å andra sidan så finns det ju originella produkter bara finns på enstaka e-shoppar.

    I slutändan ger det förhoppningsvis mer kunder, jag kan ta ut % på varje affär, samt att kunden hittar bästa produkt/pris förhållandet. Win – Win för alla, eller?

    #171604
    mrblack
    Deltagare

    Det innebär dock att jag måste hitta alla produkter på nätet, och plocka in infon/pris till min sida samt uppdatera löpande allt som händer. Då det inte handlar om mer än kanske 30-50 shoppar så bör det vara överskådligt att göra på en man, frågan är bara vad bästa approachen är till de olika e-shopparna så att man får tillgång till deras info utan att “sno” bilder och text.
    Under uppstarten (säg, 1 år?) erbjuder man tjänsten gratis, och sedan börjar man ta en blygsam % eller månadsavgift av dem som tycker det fungerat bra för den.

    #171606
    DavidWigg
    Deltagare

    “If you build it, he will come”

    Du får göra ett scrapingscript som samlar ihop all info och sedan använder du datan på din sida.

    Men börja med att försöka skapa relevans på sidan, inte kopierat innehåll osv. För att lyckas så behöver du ganska mycket trafik och mest från organiskt sök för att hålla kostnaderna nere. Att bara lägga in tunt och kopierat innehåll kommer inte att fungera så bra.

    Om du tar bilder och text från sidor och företag som inte har godkänt det så kan du få problem, inte minst med seo men även rättsligt. Bygg någonting först och ta sedan kontakt med företagen, fråga om du får använda bilderna osv.

    #171609
    Sam
    Deltagare

    Låter som en hybrid av affiliate och Fyndiq. Lyckas du med seo då tror jag att det kan funka för butiker som inte står så bra i serpen. Sen kan du vänta väldigt länge på ROI vågar jag påstå.

    #171626
    Abathingart
    Deltagare

    Det låter väl liknande som Kpa skor billigt p internet om jag förstår dig rätt?

    Från mitt perspektiv tycker jag att man bodde bygga upp komminity (blogg/forum/social nätverk) kring det först och sedan försöka man sälja relatera saker till målgruppen (banners/affiliate osv.)

    #171645
    bslask
    Deltagare

    Jag skulle tro att du även kommer behöva en skaplig marknadsföringsbudget, du måste ju på något sätt tala om för kund segmentet att du dels finns, samt få dem att förstå vad du erbjuder och hur de kan tjäna på att söka via din sida ist att Googla direkt efter prylen de behöver?

    #171676
    P.a.tipro
    Deltagare

    Låter som alibaba, amazon. Och till viss del blockets e-handel?
    Får man det att lira är det kanon!

    #171680
    basse1985
    Deltagare

    Låter som en 203 webgroup-ide.

    Typ som denna sida.

    Problemet med att göra ett script/robot som “scrapear” är att det inte alltid stämmer till 100%. Bättre att göra som prisjakt, pricerunner osv och rekrytera butikerna och få en produktfeed som du uppdaterar 4-5 ggr per dag.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.