Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Schenker, DHL Övrig?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93938
    RollUp-Kungen
    Deltagare

    Vi skickade först 99% till företag med Schenker och har deras webTA lösning och allt är bra men efterhand så blir det att mer och mer gods även går till provatpersoner och föreningar och då blir det problem, Schenker aviserar genom att ringa 2ggr och när kunden inte svarat tar de godset till terminalen och skickar per post ut en avi att det kan hämtas, i samma stund ringer kunden och undrar var grejorna är och så klart hävdar att ingen ringt och problemet blir vårt att lösa trots utskickade trackinmail med godssökning.

    Min fråga är vad är bästa lösningen till privatperson/förening på gods som är mellan 3-15 kg och ofta i format som en mindra golfbag.
    Ska vi frångå Schenker här och nyttja någon annan..

    Den som har erfarenheter får gärna dela med sig då vi har Schenker på besök men vill veta mer innan vi accepterar deras lösningar rätt av.

    #106370
    Parvelito
    Deltagare

    Man kan ju tänka sig Schenker Privpak som man hämtar ut på ett serviceställe till dessa kunder.

    Mina funderingar rör sig just nu i banor som att jag vill ha så mycket som möjligt i samma flöde, med samma fraktbolag.

    #106378
    GregerA
    Deltagare

    Det är viktigt att använda ett fraktsätt som vänder sig till privatpersoner, där det levereras till ett utlämningsställe. Utkörning till bostäder funkar i allmänhet dåligt.

    Schenker Privpak som nämnts, fast jag tror det heter Schenker Hämtpaket numera, DHL ServicePoint eller Postens Postpaket. Alla dessa har upphämtning hos avsändaren med levereras till ett utlämningsställe typ bensinmack eller ICA-butik. Ofta kan man också specificera vilket utlämningsställe de skall köras till, så att kunden t.ex kan få det till ett ställe som ligger nära hans jobb.

    Att tänka på – dessa har bara 1-kollisändningar, och max 20 kg.
    Ev kan era “golfbagar” drabbas av skrymmandetillägg – men det är ju en förhandlingssak om ni skall skicka många.

    #106381
    Rikard
    Deltagare

    vi använder dhl servicepoint och 20 kg gränsen är verklig vikt, inte volymvikt hos dem. Jag tror att man kan skicka upp till 100 kg med dhl i alla fall. Vet inte vad som gäller för schenker privpak.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.