Schenker VS Posten

Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Schenker VS Posten

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #93849
  polsen
  Deltagare

  Har precis fått en offert från Schenker Privpak den är riktigt intressant, priserna ligger betydlig lägre än Posten. För paket upp till 5 kg betalar jag idag 70 kronor. Privpak tar 45 kronor för paket upp till 7 kg. Privpak tar 29 kr för efterkrav vilket också är betydligt billigare än Posten. Småpaket upp till 0,5 kg för 29 kr är också intressant med tanke på kollinummer och spårbarhet.

  Finns här någon med erfarenhet av Privpak?
  Verkliga leveranstider?
  Leveranssäkerhet?
  Problem med ombud?
  etc..?

  #105696
  Dan
  Deltagare

  Jag har ingen erfarenhet men skulle gärna jämföra din offert med min. Vad fick du för pris på lättare försändelser? Vad uppgav du för volym?

  #105698
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Vi har skickat med privpak i ett par år, och är relativt nöjda.

  Problem är att kunderna förväntar sig att det ska hämtas hos posten oavsett hur mycket man än informerar, och det leder till problem när avier inte kommer fram som de ska, eftersom de då försöker hämta ut det på posten och varorna inte finns där…

  Samma sak är det svårt att få dem att förstå att det är ingen ide att de använder postens kollisökning.

  Vi upplever också att SMS avisering fungerar bra när kunden kollar sin mobil, men de som inte kontrollerar är schenker usla på att faktiskt skicka ut brevavier till.

  Några felskick har det också varit under tiden, paket som hamnar på helt fel utlämningsställe.

  Så ja, Schenker är struligare än posten, men ett klart prisvärt alternativ.

  #105708
  polsen
  Deltagare

  Tack för infon Kodmyran, använder ni posten också som komplement eller upplever ni att ni klara alla era leveranser med Privpak.

  #105710
  MagnusS
  Deltagare

  Tack för intressant info Polsen.

  Får man fråga vilka volymer ungefär du skickar för till de priserna. Verkar som om jag sitter på ett inte lika lukrativt avtal med Schenker.

  #105713
  polsen
  Deltagare

  Jag har angivit c.a 13,000 kolli, c.a 5000 st 0-1 kg, c.a 8000 st 1-5 kg.
  Dans offert skiljer inte mycket från min och vad jag förstår så har han angivit c.a 8000-9000 kolli.

  #105723
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  vi använde schenker enbart tills för en månad sedan när vi började låta kundern själva välja mellan posten och schenker. det gjorde vi enbart för valfrihetens skull inte för att det inte fungerade med schenker

  #105726
  Dan
  Deltagare

  Får man olika prissättning beroende på vad man väljer? Samt olika leveranstid?

  Vad väljer folk? :)

  #105728
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Japp, man får olika pris, det visas i kassan när man väljer.
  Jag har inte pushat för att det är olika leveranstid för min erfarenhet är att det är ungefär samma oavsett om du väljer posten eller schenker, utom om du bor i storstad, då är posten snabbare.

  De flesta väljer schenker eftersom de är billigast, jag har gjort så att de är förval för att det gynnar mig. Men en del väljer posten trots att det är oftast mer än dubbla fraktpriset. Jag lade till posten enbart som service och experiment, därav de dyra fraktpriserna där. jag räknar inte med att få direkt volym på de paketen och därför är det svårt att förhandla.

  Ett fåtal väljer också hemleverans, men det är oftast de som bor i lägenhet i storstad och köper stora varor typ klösträd och liknande.

  #105731
  Rikard
  Deltagare

  Intressant. Jag håller precis på med olika fraktalternativ som kunden själv kan välja i kassan. Vi kommer köra med en fast fraktkostnad oavsett storlek på order. Fraktalternativet variera dock beroende på orderns innehåll. Sen kan kunden byta upp sig om den vill ha paketet utkört (som företagskunder) eller få paket med DHL istället för brev.

  Vilket alternativ som blir föreslaget beror på paketets vikt och pris. Beställer man en bläckpatron ingår brevleverans och man kan betala extra för att få patronen utkörd med exempelvis DHL Paket. Köper man flera bläckpatroner så är kanske DHL Paket det förvalda alterantivet och kostar då inget extra för kunden.

  Knäckbiten blir ju att göra valen enkla och förståeliga för kunderna när de kommer till kassan. Vi får se hur det faller ut när vi kör igång med nya fraktalternativen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.