Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring SEO/Google problem

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 19 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95423
    Dressroom
    Deltagare

    Detta är kanske en lätt fråga för vissa men ett STORT frågetecken för andra:

    Jag äger/driver klädes butiken Dressroom.se , och jag har ägt den sen 2006 men snickrade om den totalt för ca ett år sen med helt ny design och nya produkter osv.

    Nu till problemet:

    Jag har gjort allt vad JAG KAN för att skriva in meta taggar och allt som man bör och ska.
    Men ändå om jag söker på tex ordet UNDERKLÄDER och får ca 50 sidor med träffar och går jag igenom alla dom så hittar jag inte min butik nånstans alls.

    Detta gör mig frustrerad som faaaaan då jag ser super simpla (fula) webshoppar som dykt upp för mindre än ett år sen på sök resultaten.

    Finns någon som har nån vettig riktig förklaring till detta så skulle jag bli Sveriges lyckligaste E-handlare ;-)

    //Patrik /Dressroom.se

    #117848
    Plastskivor
    Deltagare

    “underkläder” har 110000 sökningar/mån. Tuff konkurrens.

    Min (dock begränsade) erfarenhet är att det är lättare på kort och medellång sikt att dra trafik till sajten via sökord eller sökordkombinationer i mellanskiktet. Det är vanligen ord som har ca 1000 svenska googlingar per månad.

    Jag som säljer plastskivor har t.ex. ingen trafik alls till sajten via sökordet “Plexiglas” däremot får jag en hel del trafik (obetald) via sökordet “Plexiglasskivor”.

    På lång sikt finns det större potential att dra trafik via “plexiglas” men det tar för lång tid pga konkurrensen och att göra det genom adwords skulle ge för hög CPC.

    Så kolla i “sökordsverktyget” på Google efter sådana ord som googlas lagom mycket och som känns releventa för det du erbjuder. Där har du exempelvis “snygga underkläder” som du förmodligen har betydligt lättare att komma framåt med.

    #117857
    Dressroom
    Deltagare

    Tusen tack för lite tips, men i våra meta taggar finns alla möjliga varianter för just underkläder under underklädes kategorin, har även skrivit in olika städer typ kategori Träningskläder har vi stockholm med som meta tagg.

    Tycker ändå det är rätt strange hur en annan butik som funnits kortare kan synas i sök resultaten och inte dressroom. :-(

    #117859
    Tigern
    Deltagare

    Glöm metataggarna, det är innehåll som gäller. Inlänkar. Relevans.
    Det var länge sedan metataggarna var viktiga, t.o.m. en del initierade SEO-are som tycker man kan strunta i dem helt…

    De fyller en funktion till viss del med dela-länkar till t.ex. facebook, annars är det annat du måste jobba med för att komma högt i sökresultatet.

    #117860
    timmy
    Medlem

    Tyvärr gör inte meta taggar att du kommer klättra hos google. Som Plastskivor säger så är det i alla fall lite konkurrens på ordet underkläder och du måste ha länkar till din sida som stärker den. Skulle du exempelvis få några bra länkar som innehåller länktexten “Underkläder” och länkar till Underkläder – Bh – Trosor – Korsetter – Online – Dressroom.se så kommer du garanterat börja klättra.

    I ditt fall skulle jag satsa på att få in länkar med texten “Underkläder i malmö” eller något mer än bara underkläder. Det är lättare att börja ranka högt på lättare sökord, så småningom kommer du klättra på “Underkläder” också.

    Försök gärna fixa länkar till fler kategorier i shopen. T.ex. lite länkar till sidan http://www.dressroom.se/smycken-c-44.html med texten “Smycken”.

    Hur du får länkar till din sida det är en annan fråga :D

    Uppdatering
    Förstår inte heller länkstrukturen på din sia. Menyn länkar inte till http://www.dressroom.se/smycken-c-44.html utan http://www.dressroom.se/index.php?main_page=index&cPath=44. För att google ska veta att http://www.dressroom.se/smycken-c-44.html handlar om smycken är det bäst om “Smycken” i menyn länkar till den sidan direkt

    #117862
    Dressroom
    Deltagare

    Tack Timmy, jo jag vet. den klåpare som kådade shoppen åt mig för ca 1 år sen har nog egentligen ingen koll på vad han sysslar med trots att han hela tiden påpekar att han har osv ;-)

    Skall bygga om shoppen ordentligt om ca 1 månad för tydligen är det en mess (bakom kulisserna).

    Aha nu såg jag vad du menar, det ska jag kolla upp med min nya webmaster.

    Fast jag har enormt mycke (spindlar) inne å söker på alla länkar, google, msn, yahoo, bing mm.mm.

    #117863
    Magnus
    Deltagare

    Min spontana åsikt är att sidan är snygg och ser proffsig ut.
    Men under alla bilder så har du en massa text i grå stil knappt läsbart i mina ögon.
    Detta är jag tveksam tycker det påminner om att ha text i vit stil på vit bakgrund.

    Misstänker att Google ofta är smartare än man tror och har genomskådat den texten, kan inte detta göra att man hamnar i sandlådan.
    Skriv för besökaren i första hand men ha Google i åtanke!

    Tittar jag på alexa så visar den inte upp många länka, kanske något att arbeta med när du arbetar i en sådan konkurrensutsatt bransch.

    #117864
    Dressroom
    Deltagare

    Tack Magnus, fast alexa litar jag inte ett dugg på, om du söker på dressroom.se så får du upp massor av blogg inlägg då jag (sponsrat) massor av väl besökta bloggar såsom PAOW.se, Tyras, Sibel, mm.mm.mm och dessa ligger och snittar på ca 40000-60000 unika per dag.

    Dessutom har jag ett affiliate system på sidan där jag har idag 63 knutna medlemmar som har banners upplagda på sina bloggar.

    Så inlänkar osv är nog inte det stora problemet.

    Försöker plugga in det mesta om SEO som jag bara kan, men det e knepigt som faaan ;-)

    #117865
    Magnus
    Deltagare

    Då blir jag mer övertygad om att det är “sandlådan”.
    Jag hakade direkt upp mig på texten som knappt är läsbar.
    Lite för mycket gråzon i mina ögon.

    #117870
    Dressroom
    Deltagare

    Magnus, jag ser att vi har ett gemensamt intresse.

    Jag jobbar också som fotograf men mestadels mot magazine i usa och övriga europa fast om du googlar på mitt namn kommer du få fram en del av vad jag gjort genom åren ;-)

    Solomodels är min portfolie sida plus Studio1one Picturebank är vår bildbank ;-)

    //Patrik keep up the good work.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 19 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.