Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring SEO konsult?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95432
    sailorcap
    Deltagare

    Jag har funderat på att ta in någon konsult som kan arbeta lite med SEO för vår butik. Fick en offert från ett företag som innehöll 1)sökordsanalys 2)on page analys. För det ville dem ha 20 000kr + moms. Tyckte själv det kändes lite saftigt. Har dock inte hunnit kontakta några fler än, men på någon sajt såg jag att de tog 995+moms för en sökordsanalys. Frågan är hur mkt tid de lägger ner.

    Just nu har vi knappt arbetat med SEO (gjorde det ett tag i början, men det har avtagit lite nu). Vi har inte särskilt mkt trafik den organiska vägen. Större delen kommer från adwords.

    Frågan är…
    Hur mkt är rimligt att betala för sökordsanalys och on page? Ska sägas att vi inte har jättemånga olika produkter. Vi har ju tavlor, fototavlor, en del inredningstextiler, lite jordglobar m.m.

    Några inom SEO ni rekommenderar?

    Mvh
    Andreas

    #117942
    DanielKarlsson
    Deltagare

    Det låter lite väl saftigt tycker jag. Jag hade inte betalat så mycket i alla fall.

    #117943
    simon
    Deltagare

    bebetteronline gör ett bra jobb :)

    #117944
    Karl.
    Deltagare

    20 000kr för en analys är rimligt om den görs ordentligt. Det viktigaste i alla projekt är planeringen. För att göra en planering måste du veta var du vill och var du står idag. Analysen är viktig för att veta var du står idag och vilka steg du måste ta för att nå dit du vill.

    Vi försöker i den mån det är möjligt att göra en grundläggande analys för merparten av de stora jobb vi gör både internt och till kunder. Nackdelen är att det kostar pengar, men fördelen är att man kan utvärdera resultatet efter och att alla vet vad som ska göras.

    Bättre att lägga pengar på planering och att sakta utveckla än att springa och lägga pengarna på fel saker skulle jag säga.

    #117946
    attitude.se
    Deltagare

    De jag har fått hjälp av är United sites Nu var det väldigt lämpligt eftersom Fabian där kunde min sida sedan innan. Nu en vecka efter diverse förbättringar har jag klättrat på 16 av mina 20 viktigaste sökord och får bra rapporter om hur det ser ut.

    Det som är jobbigt med att anlita en konsult för detta är ju att man inte helt vet vad man får eftersom man inte genomskådar allt.

    För mig är det värt mycket då jag ligger bra till på alla viktiga sökord och ett fåtal placeringar gör ganska mycket.

    Hör dig för och hitta ett sätt som du tycker passar dig. Skulle dock inte tömma plånboken på detta om jag vore du.

    #117947
    Dan
    Deltagare

    Jag hade gjort det själv istället. En sökordsanalys tar dig 2 timmar att göra och då blir den säkert bättre än vad ett SEO-bolag kan prestera eftersom du kan din marknad och kunder bäst.

    #117961
    granberg.erik
    Deltagare

    Håller med Dan. Köp en bok i ämnet om du behöver stöd för bra metoder att göra analysen på. Sen är det definitivt du som kan hitta alla sökord med potential bäst.

    #117984
    Richie72
    Deltagare

    Jag tycker att det är värt investeringen i en extern konsult som analyserar sidan ur ett SEO-perspektiv. Jim Westergren på SEO-konsult Jim Westergren gjorde en analys av min sida och den har hjälpt mig mycket.

    Däremot tror jag att man ska göra den redaktionella implementeringen själv.

    Jag har nu funderat på att ta hjälp av iProspect – Sökmotormarknadsföring på lokal och global nivå som jag såg på någon konferens för några år sedan.

    #120246
    Gamsun
    Deltagare

    Jag är själv SEO-konsult och offerten ligger i ungefär samma spann som mig. Det hela är helt beroende av hur stor sidan är, vilka ambitioner kunden har samt hur konkurrensutsatt och mångfacetterad marknaden är. Men räkna mellan 10-25′ för en on-site analys med åtgärder och sökord.

    När det gäller Dan’s kommentar om att göra det själv, så håller jag till viss del med. Kunden kan sin marknad bäst. Samtidigt är min erfarenhet att kunden utgår för mycket från sig själv och att stora, bärande sidor optimeras mot branschslang istället för sådant som deras kunder faktiskt söker på.

    Jag driver själv en relativt stor e-butik där långa svansen står för 90% av den organiska försäljningen. Det handlar alltså inte om att hitta 10 sökord som är viktiga, utan att väva in ett sökperspektiv på hela butikens uppbyggnad inklusive kategori- och produktsidor.

    Att välja paketen för 995:- är sällan framgångsrikt, utan en kombination av några timmars rådgivning från ett proffs samt att på egen hand öka sin kunskap är i min mening den absolut bästa lösningen för en person som gärna jobbar med detta själv.

    Lycka till!

    // Magnus :)

    #120250
    Croona
    Deltagare

    Försök sätta dig in i Sökoptimering och vad det innebär och börja arbeta med onpage optimeringen. Jag hade lagt pengarna på att försöka få viktiga länkar till butiken istället för ett arbete som man till stora delar kan göra själv utan problem.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 21 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.