Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring seo-kraft och blogg subdomän eller sida?

Etiketter: , ,

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94809
  Richie72
  Deltagare

  Jag funderar på att starta en blogg till min shop. Om jag “djuplänkar” förstår inte riktigt det uttrycket, till men shop så ger det bra effekt eftersom Google gillar bloggar har jag förstått.

  Är det någon skillnad på om bloggen ligger som subdomän eller ej.

  Alltså: blogg.shop.se
  eller: http://www.shop.se/blogg

  Ger det ena bättre resultat än det andra?

  #113221
  Bjorn
  Deltagare

  Vad jag vet så räknas subdomäner som helt separata domäner. Själv hade jag valt subdomän då jag tycker det är mycket smidigare. T.ex. så kan du peka din subdomän med DNS:en till en helt annan server, t.ex. ett webhotellskonto som ligger på en annan IP och som har enkla wordpressinstallationsmöjligheter. Medan /blogg kan ge dig huvudvärk med shopsystem som mod_rewritar urlarna etc. Eftersom syftet (förmodligen) är att skriva bra blogginlägg och få lite länkkärlek och sedan länka från bloggen till produkter i din shopp så ser jag också bara fördelar med den lösningen.

  #113228
  Per Nilsson
  Deltagare

  Jag har en blogg som heter knivhuset.blogspot.com, där skriver jag om nyheter, funderingar, produkter, mässor och lite allt möjligt.

  Jag länkar från den bloggen till min e-butiks hemsida och det fungerar bra eftersom jag 1) genererar länkar till min e-butik, 2) får dubbelt värde på vissa sökord hos Google.

  Jag försöker inte att göra ren och skär reklam för mina produkter utan försöker i mångt och mycket att skriva (subjektivt) intressanta funderingar och tankar KRING mina produkter.

  Med vänlig hälsning
  Per

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.