Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring SEO med MediaAnalys en bra deal?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95132
    Caroline
    Deltagare

    Hejhej!

    Har blivit kontaktad av MediaAnalys.se som vill sälja in sökordsoptimering till mig. Har ni använt er av dom? De verkar ju ha stora kunder iaf…

    Ett preliminärt pris jag fått är ca 18000 kr/helår för 20 sökord i organiska sökfältet. Är det bra? De har personlig telefonuppföljning varannan månad och en teknisk avdelning som aktivt jobbar med sidan och uppdaterar den var sjätte vecka om det behövs…

    Vad tror ni? Är det värt pengarna om man själv är kass på SEO??:o

    /Caroline

    #115825
    Nicklas
    Deltagare

    Rent spontant så hade jag hållit mig väldigt långt från dem.
    Du får oftast väldigt lite för pengarna, läs på om seo själv så ska du se att du löser det rätt enkelt, bättre att du hyr in någon expert sedan när du själv har koll på vad det går ut på.

    #115826
    polsen
    Deltagare

    Har använt dem i många år till en av mina sajter och de har lyckats väldigt bra!

    #115827
    Caroline
    Deltagare

    Tack för tipsen!
    Och Nicklas, jag har skickat ett privat meddelande till dig.

    /C

    #115828
    Croona
    Deltagare

    Välj istället 5-7 ord som du tror att du får mest trafik på, det vill säga det folk söker på. Sen ber du dem lägga länkkraften för de 20 orden på dessa 5-7 ord istället. Be dem också kolla kokurrensen på dessa ord. Är det för tufft på något så byt ord eller lägg mer länkar.

    #115829
    ducedo
    Deltagare

    Jag gjorde en snabb sökning och hittade följande två inlägg på förstasidan:
    Använder sig Mediaanalys av oseriösa metoder?
    MediaAnalys seriöst och bra? – WN

    Personligen anser jag att stora delar av SEO-branschen är otroligt ful så det är väl egentligen hugget som stucket.

    #115830

    jag har ingen åsikt om det nämnda företaget, men däremot en del angående seobranschen och genomgående är att de säljer en herrans massa luft.

    be att få kolla på lite exempel-länkar och fundera över om det verkligen är en “teknisk avdelning som aktivt jobbar med just din sajt” eller om det är ett taskigt system kodat på fyllan som slänger upp dåliga länkar på dåliga sidor.

    generellt sett kommer du få ett hundratal länkar, ofta från samma domäner, med en kort text kring dem. sidorna är inte bara nonsens-sidor, utan de kan t.om. vara på söksidor (alltså http://www.domän.se/search?q=ditt_foretag) eller 404-sidor.

    Lägg 18k på en konsult som bygger upp ett fåtal satellitsajter och skriver lite vettig text på din site så kommer du förmodligen mycket längre än att hamna topp-10 på ett par skräpsökord.

    dessutom är villkoren i 99% av fallen ohyggligt lösa. “om det behövs” visar sig alltid inte behövas, oavsett vad en “korkad kund” kan tänkas tycka och angående 20 sökord så vore det mest rimliga (med tanke på att du betalar för helår) att du ska ranka bra på dem under hela avtalstiden, vilket oftast inte stämmer – Du kan lika gärna börja ranka den sista månaden…

    Dessutom så handlar SEO faktiskt inte bara om SEO. för att kunna optimera en sajt måste man kunna skriva, och för att kunna skriva måste man kunna ämnet. ingenting säger att en dyr konsult är duktig på att skriva om platåskor, och ännu mindre säger att han kan kombinera bra optimerad text med värdefull information för en besökare.

    #115832
    Caroline
    Deltagare

    Tänk vad jag är glad att jag har Er, som alltid ställer upp och framförallt tar er tid, att svara på alla mina frågor!! Tusen tack för det :)

    #115835

    man ska ju inte kasta sten i glashus, men varför visar du inte din sajt Caroline? de flesta tips blir bättre om man får ha den med i ekvationen…

    #115841
    Caroline
    Deltagare

    @debaser 11776 wrote:

    man ska ju inte kasta sten i glashus, men varför visar du inte din sajt Caroline? de flesta tips blir bättre om man får ha den med i ekvationen…

    Kasta du så många stenar du vill! :) Tänkte inte ens på det faktiskt, men kika in på odahlia.com om du är nyfiken.

    /C

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.