Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring (SEO) Om ni lanserade på nytt, vad hade ni inte missat

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96293
    mrM
    Deltagare

    Luddig rubrik kan tyckas men. Jag är på gång med en webbutik som ska lanseras under hösten och kastar nu ut en fråga till er med sälja-på-nätet-erfarenhet.

    Om ni fick starta på nytt, vad hade då varit prio ur ett SEO-hänseende?

    #125156
    martinkiland
    Deltagare

    Grundläggande saker du bör tänka på:

    – Inga frames

    – Du måste kunna sätta Meta title och meta description på produkter och kategorier i webbutiksplattformen. Helst ska plattformen också generera en meta-title från produktens namn om du väljer att inte sätta en egen, detta gäller även kategorisidor. Till kategorisidorna är det också en fördel om kategorin kan ha ett namn men en annan rubrik (som skrivs ut med

    i html-koden).

    – Plattformen ska skapa snygga url:er, dvs dinbutik.se/kategori och dinbutik.se/produktens-namn. (jag tycker inte man ska ha med kategorinamnet i produktens url)

    – Skriv bra och egna produktbeskrivningar och beskrivningar till dina kategorier.

    – Ofta är det en fördel att ha med sitt huvudnyckelord i sin domän. Men där får man väga för- och nackdelar med ett domän som heter vad man säljer eller om man vill ha ett namn man kan bygga ett varumärke på, på lång sikt.

    – Skapa textinnehåll med exempelvis en blogg.

    – Se till att få massa bra inlänkar :)

    Några tips att jobba med, men självklart inte allt man behöver för ett lyckat seo-arbete.

    #125168
    sandstrom
    Deltagare

    Martin hade bra grundläggande tips. Själv vill jag lägga till något som kanske är självklart för många, men ändå:

    Gör en ordentlig analys av keywords. Vilka ord vill du synas på mao. Det är ganska mödosamt att ändra rubriker, beskrivningar m.m. senare.

    Optimera för dessa och framför allt, ha tålamod.

    Själv hade jag NOLL kunskaper i ämnet för när vi lanserade butiken, men efter många timmars slit börjar det se ganska bra ut i SERPen. :)

    #125210

    det jag hade gjort om var att se till att inte publicera ett enda stulet (dvs. leverantörers beskrivningar) ord. du kommer ha ett jäkla jobb med att få dina sidor indexerade, och när du väl får det med duplicate content kommer de förmodligen ta många långa veckor av F5 på google innan sökresultaten ändras i takt med att du inser att du måste skriva egna texter.

    en annan sak är att inse att förändringarna tar tid innan de verkar – särskilt på nya sajter. ta därför en varugrupp åt gången och optimera den förbannat bra och publicera. sitt inte med bra material och vänta tills “allt är klart” – du blir aldrig helt klar.

    det tredje är, om du är ny och inte har CDON i ryggen, är att satsa på enklare sökord. börja inte jaga efter plats 1 på “linser” utan bygg din verksamhet organiskt och byt riktning när du känner att du har möjlighet att ta en dipp, men ändå gå runt tack vare lojala kunder.

    det fjärde är att inte tramsa omkring med fraser såsom “jag köper ingen marknadsföring” såvida du inte känner att det ger dig någon själslig rikedom (för ekonomisk rikedom får du definitivt inte gratis).

    och glöm inte att det endast är urlena du inte kan ändra, resten går alldeles utmärkt att byta ut om du råkat välja fel. (dvs. gör dem hellre generella om du inte är totalt bombsäker på vilka sökord du ska använda.)

    #125628
    mrM
    Deltagare

    Tackar så hjärtligt för tipsen.

    Håller på just nu att sätta ihop sidan. Finns det något jag borde tänka på när jag till en början enbart har en produkt i en väldans massa färger? Vet inte riktigt hur jag ska kategorisera så man inte begränsar sig när det kommer in fler produkter från andra märken?

    #125758
    kalsonger
    Deltagare

    Du har fått bra tips redan. Men var beredd på att det tar tid att stiga i serpen. Ge inte upp bara att arbeta hårt så kommer det att gå bra. Lycka till.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.