Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring SEO tjänster?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94605
  sailorcap
  Deltagare

  Är det nästan alltid så att alla SEO och länktjänster är en typ av abonnerande tjänst? Dvs när man säger upp samarbetet så försvinner allt som gjorts?

  Finns det några som gör SEO och när personens arbete är avklarat med t.ex. länkar betalar man och tackar för sig?

  /Andreas

  #111364
  arcuza
  Deltagare

  Det jag gör för mina kunder ligger kvar även när vårt samarbete är över. Det blir bara onödigt arbete för mig om jag ska sitta ta bort allt då jag gör allt manuellt.
  Sen kan ja inte tala för andra utan det är så jag jobbar.

  #111375
  Mony
  Deltagare

  Jag betalade 4000 för en SEO tjänst där jag fick lära mig hur priniciperna fungerar och fick med mig konkreta verktyg hem. Det var en del tips som jag redan hade läst om, men en del tips som var nya.

  Ett av verktygen var för att räkna ut vilka sökord som är bäst för min verksamhet. Olika sökningar ger olika resultat som jag sedan matar in i verktyget som räknar ut en kvotsumma. Ju högre summa desto mer sannolikhet att google hittar mig.

  Fördelen med detta är att jag själv med jämna mellanrum kan gå in och söka nya ord, göra justeringar och själv ser effekten. Så även när “samarbetet” är över, bibehåller jag effekten. Dock måste jag själv lägga ner tid på det.

  För mig var verktygen det jag betalade för. De blir inte inaktuella (förhoppningsvis) och jag kan använda dem så ofta jag vill för att förbättra SEO på min sida. Jag tycker detta konceptet var väldigt prisvärt för mig just nu.

  #111376
  Richie72
  Deltagare

  Jag anlitade en seo-konsult för att göra en analys av min sida och ge mig tips på hur jag kunde bli bättre. Det kostade 5.900 kr ex moms och var värt varenda krona. Har tidigare anlitat två omdiskuterade företag ett som börjar på Jai… och ett som börjar på media….(det har nog inte varit värt en enda krona).

  Det som kostade 5.900 kr var förvisso inga länktjänster utan en analys och rekommendationer. Nu gör jag arbetet själv men det har fungerat utmärkt.

  #111381
  sailorcap
  Deltagare

  Mony: Låter som ett intressant verktyg

  Richie72: Intressant! Kan du ge lite konkreta exempel vad de hade fått fram från sin analys?

  mvh
  Andreas

  #111403
  sailorcap
  Deltagare

  Vilka företag inom SEO kan ni rekommendera? Små, mellan eller stora företag?

  Vad har ni för erfarenheter av SEO-tjänster som ni anlitat?

  #111423
  Richie72
  Deltagare

  @sailorcap 6786 wrote:

  Richie72: Intressant! Kan du ge lite konkreta exempel vad de hade fått fram från sin analys?

  Jag använder textalk och de hade ett problem med duplicate content (som jag inte tror de har längre) som jag misstänkt och fick svar på. Han skrev vad det innebar för mig. Tyvärr kunde jag inte göra något åt det själv men det gav ändå klarhet i min situation.

  Därefter gick Jim igenom min butiks struktur och texter med mera och gav konkreta råd för hur jag kunde förbättra mig. Det blev en att göra lista som var rätt omfattande. Ingen raketforskning men tydliga förklaringar och konkreta instruktioner/tips.

  SEO är som allt annat hårt arbete och kräver många timmar men det jag fick var en guide som utgick från min butik och mitt sökord vilket resulterat i att jag gör rätt saker och faktiskt har förbättrat min rankning avsevärt. Ingen raketforskning. Jag har dessutom sparat pengar eftersom jag sagt upp avtalen med alla andra SEO-bolag.

  Självklart hoppades jag få till svar: lägg in X där så rankar du nummer 1 på allt i hela världen, men det kan man nog aldrig förvänta sig.

  För mig var det bland det bästa jag gjort i min ehandelskarriär. Nu gör jag allt SEO-arbete själv eller tar in folk som hjälper mig och allt arbete finns kvar för alltid.
  Du kan söka på stödstrumpor och se var butik21 dyker upp så får du se om jag fått resultat (Du får gärna meddela resultatet). Innan rapporten så låg jag 6-7 och använde både jaijja och mediaanalys.

  Hoppas informationen kan var till nytta.

  #111429
  sailorcap
  Deltagare

  Richie: Tack för ditt svar.
  Ah ok så du har anlitat Jim. Har sett att han är flitig på SEO forumet.
  Kanske får dra iväg ett mejl till honom.

  Mvh
  Andreas

  #111433
  Croona
  Deltagare

  Bara för att jag är nyfiken. Richie72 – Vilka summor la du ner hos Jajja och Mediaanalys?

  #111439
  Richie72
  Deltagare

  @Croona 6839 wrote:

  Bara för att jag är nyfiken. Richie72 – Vilka summor la du ner hos Jajja och Mediaanalys?

  Inga stora summor. Mediaanalys hade årsabonnemang och Jajja betalade hur högt jag kom i rankingen. Det senare var verkligen värdelöst när jag började jobba med seo och ju högre jag kom (tack vare mitt eget arbete) desto mer betalade jag dem.

  Säg runt 2.000 kr i månaden totalt. Kan man göra något roligare för. Dessutom är det nog svårt för dem att göra något ordentligt med så små pengar.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.