SEO – Vad ska man göra?

Plus Forum E-handelsforumet Marknadsföring SEO – Vad ska man göra?

Etiketter: ,

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94177
  Rashid
  Deltagare

  Jag har börjat fundera på att anlita någon SEO-expert för att få bättre rankning på google. Jag har varit i kontakt med några SEO experter och kommit fram till att det lilla jag vet om SEO inte är mer än vad det betyder. De har olika termer och olika strategier och arbetssätt.

  Det som jag fick offerter på är följande:

  1. CPA (Då jag betalar en fast summa per månad + en del av försäljningen)

  2. Betala för rankning av vissa sökord (bland top 10). I så fall betalar man en viss summa per ord per dag så länge dessa ord ligger bland top 10.

  3. Betala en viss summa per månad för inlänkar (En blandning av organiska och hyrlänkar. Större delen av satsningen kommer att bestå av hyrlänkar.)

  4. Betala en viss summa per månad för arbete som görs för att skappa organiska inlänkar.

  Vilken är bäst att satsa på? Finns det något ytterligare allternativ som ej är nämt ovan?
  Jag undrar vad och hur ni gör när det gäller SEO.

  #107960
  Kocken
  Deltagare

  Är du minsta lilla händig fixar du det mesta på din site själv.
  Det du betalar för i alla alternativ är princip länkar och de försvinner så fort du bryter avtalet. Du får alltså inget eller väldigt lite bestående värde.
  Snudd på att det är bättre att lägga pengarna på Google annonser.

  #107978
  MnM
  Deltagare

  Kolla på BeBetterOnline:s hemsida, där har dom en liten SEO-skola, så att man förstår lite mer iallafall innan man bestämmer sig för vad man kan göra själv och vad man kanske ska köpa in.
  Tycker för övrigt att det verkar vara ett bra företag att anlita, jag har väl svalt deras marknadsföring antar jag ;) men om inte annat så bjuder dom på en halvtimmes konsultation via telefon och internet för att du ska se vad som behöver göras. Vet inte om det är något bra då jag inte utnyttjat det själv än, men eftersom det är gratis kanske det kan vara värt en halvtimme av ens liv :)

  #107983
  Rashid
  Deltagare

  @ MnM : Tack för tipset. Har nu bokat konsultation med BeBetterOnline. Återkommer med feedback.

  @ Kocken : Du har rätt om hyrlänkar. Det är inte någon långsiktig investering. “On Page” SEo kan jag fixa själv, det är “Off Page” some jag inte kan själv. Jag är listad på en det online shopkataloger men det verkar inte att det räcker.

  Vore intressant att veta vad andra gör för att ranka högre upp på google. Vad gör man om man inte har en rikskänd blogg och massor med hemsidor och webbshoppar som Dan har.

  #107992
  Kocken
  Deltagare

  Många av onlinekatalogerna typ Prisjakt kommer att ranka bättre än dig på dina sökord. Det vill säga du får betala för att få trafik i från dem i stället för att få besökare från Google när du lägger upp dina produkter hos katalogerna.

  #108969
  tintinskoog
  Medlem

  det finns ett bra verktyg där du kan analysera din sida för ditt specifika sökord som jag tycker är bra, då får du tips om vad som är bra och vad som saknas.. SEO – Analysverktyg | Pineberry

  det finns oxå ett specialforum för seo där man kan få mycket hjälp!
  SEO-Forum.se – SEO / Sökmotoroptimering

  #109067
  maltie
  Deltagare

  Jag skulle gärna ta lite tips. Jag jobbar som affiliate på heltid och har tagit in lite seo kunder vid sidan av.

  Men jag skulle vilja ta in fler och självklart får de behålla sina länkar. Men har ni några tips hur jag ska få fler kunder? Vart letade du? Vad är du villig att betala? Vad är viktigast för dig? Tillgänlighet? Pris? Annat?

  /Malte

  #109072
  Magnus
  Deltagare

  Jag tror man måste arbeta som en bonde.
  Man sår på våren och skördar på hösten eller möjligen på ännu längre sikt.

  Apropå Google annonser så är det bra för en del men risken finns alltid att en konkurrent ser dina bud och sedan trissas buden upp så att det blir olönsamt.

  I starten kanske det är bra att utnyttja, Blocket, prisjakt, betala för Google, anlita sökmotor-företag för att få länkar (tycker personligen att det är mycket dyrt och lite hemligt vad de gör).

  På sikt tror jag att det är svårt att få lönsamhet den vägen.
  Gissar på att det tar 2-3 år innan man får fart på en Egen e-butik om man inte har spetskunskap på seo och sociala nätverk.

  Man kan under tiden bygga upp en Egen thrust, Egen blogg, faktasidor för att få trafik den vägen.

  Betalar själv slentrianmässigt till Blocket och prisjakt men tycker att lönsamheten är dålig via dem.
  Blocket ringde förresten upp för 10-15 min ska ta mig en funderare på om jag ska betala dem.

  #109093
  Marie
  Deltagare

  Hej!
  Betala inte för SEO om du har tid att sökmotoroptimera själv! Säkert har du någon i din bekantskapskrets som vet mer om datorer, koder mm.
  Finns massa lätta knep att “lura Google” på ;) men det ändras med, så man kan aldrig “slappna av”… Betalar du får du göra det om och om igen ändå.

  Viktigast är relevant info på webshopens startsida mkt text, det viktiga i fetstil tex. Se till att ev bilder du sätter in har ditt företagsnamn, så blir de med sökbara :)
  Reg. er på alla gratis företagsreg. som finns. Hotfrog hamnar jag bra på :D
  MVH
  Marie

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.