Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande SGI för egen företagare, se upp!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #99646
  Tomas
  Deltagare

  Är det så illa att SGI för egen företagare inte kan uppräknas retroaktivt?

  Särskilt med säsongsbetonad försäljning med en stor del av omsättningen mot slutet av året kan det blir rätt trist. Det är ju trist att få tex tillfällig föräldrapenning baserat på föregående år under nuvarande år och sen visar det sig vid årets slut att detta år blev inkomsten den dubbla, men ja ersättningen man fått har då varit för låg eftersom den SGI man haft inte stämmer.

  Antar att det inte är nåt som går att rätta till. Hade det handlat om en avgift däremot att betala in då är jag säker på att vilken myndighet som helst inte haft några problem att debitera retroaktivt. Så tänk på det ni som ser en ändring i resultatet, skicka in en uppdatering av er SGI så snart ni misstänker att den kommer att ändra sig.

  #159754
  danielandersson
  Deltagare

  Du har väl inte gått runt och trott att staten VILL att det ska drivas mindre företag?

  #159764
  Parvelito
  Deltagare

  Jag är lite förvånad över att inget politiskt parti tar tag i frågan om socialförsäkringar för företagare. Det finns trots allt några hundratusen av oss (och det är röster som för flera partier är skillnaden mellan att komma in i Riksdagen eller åka ut) och de flesta av oss har upplevt ordentliga problem med att inte kunna vara sjuka, inte kunna vabba, inte kunna ta ut föräldraledighet etc.

  Den enda anledningen jag ser till att man ideligen stoppar huvudet i sanden är att företagare är stora nettobetalare till systemet, och utan det tillskottet får inte politikerna lika mycket pengar att spendera på tysk kärnkraft, holländska elföretag eller något annat som skapar tillväxt och välstånd åt Sverige.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.