Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Shopify dropshipping butik, nybörjar frågor [Företagsform, Skatt, Moms mm.]

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #187537
  vekysk
  Deltagare

  Hej,

  Först och främst vill jag tacka för er tid ni tar för att svara på mina frågor. Tack!

  Kort om min arbetssituation: Heltidsanställd med månadslön, detta äventyr ser jag som en hobby och en potentiell sidoinkomst om allt går bra

  Frågor:

  1. Enskildfirma eller Aktiebolag? Själv lutar jag mot ett AB för att vara på säkra sidan när det gäller min privat ekonomi. Rätt? Jag kan acceptera en förlust på 25000 som går till aktiekapitalet. Fördelar med att köpa lagerbolag jämfört med att gå via verksamt.se? Hur lång tid tar det när man går via verksamt?

  2. Vad har man för kostnader i ett AB som man driver vid sidan av? Jag räknar inte med att gå med vinst i början. Tänker inte hyra lokal eller liknande…

  3. Säg att jag väljer AB – i vilken ordning ska man göra allt? t.ex. om jag först startar AB och använder hälften av aktiekapitalet för att betala för domännamn, Shopify prenumeration, tjänster på Fiverr mm. blir de kostnaderna avdragsgilla? Funkar det så?

  4. Säg att jag har förbrukat hälften av aktiekapitalet men behöver mer pengar till t.ex. Facebook Ads – kan jag då sätta in mina privata pengar i företaget? Hur gör man det i praktiken? Hur bokföra?

  5. Framöver har jag ambitioner att även starta eget AB när det gäller min huvudsakliga arbeten, så jag tänkte testa Dooer som redovisningsprogram för att lära mig kring bokföringen och liknande. Erfarenheter? Eller kanske är en revisor ett måste?

  6. Företagsförsäkring? Hur välja? Vad ska man tänka på?

  7. Moms? Jag planerar att driva flera butiker där vissa av de säljer bara till USA med aliexpress dropshipping, och vissa till kunder främst i Sverige men även worldwide där jag kommer skicka från mitt lager i Sverige. Finns det nått integrerat i Shopfiy som hjälper till med sånt eller hur gör man?

  8. Jag bor i en hyresrätt, det borde väll inte vara några konstigheter att registrera AB till min hemma adress? Behöver hyresvärden kontaktas?

  Det är allt jag kan komma på just nu, får lägga till frågor om det dyker upp några fler.

  • Detta ämne redigerades för 2 år, 8 månader sedan av vekysk.
  #191493
  Frilanskonsulten
  Deltagare

  Hej

  Tror att vi kan svara på dina frågor relativt enkelt och samtidigt hjälpa dig sätta upp en Shopify butik, ta gärna kontakta med oss på Holdingbolag.se via eposten Info@holdingbolag.se.

  tack

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.