Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar simpel webshop på svenska

Etiketter: 

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99764
    elwis
    Deltagare

    Har en släkting som ledsnat på att fara runt på marknader och skall börja med att försöka sälja på nätet istället.
    Kraven är att det finns på svenska och är lättadministrerat eftersom släktingen i fråga är tämligen okunnig vid tangentbordet överhuvudtaget. Han har dock många artiklar och kategorier, så det får inte vara alltför simpelt, dock finns inga krav på kopplingar till affärssystem och paypal osv.
    Nu var det längesedan jag grejade med webshop men jag har kollat runt och testat lite av vad jag hittat, är ännu inte helt imponerad dock.
    OsCommerce verkade helt omöjligt att få på svenska, hittade en gammal soråkfil från 2008 men installationsanvisningarna hänvisade till kataloger som inte ens fanns i installationen.
    Wordpress eShop var lätthanterligt men tycks för simpelt, alldeles för mycket blogg över det, den här släktingen i fråga lär aldrig någonsin intressera sig för att skriva ett blogginlägg.
    Nu tänkte jag testa wp e-commerce och magento, frågan är om man kan få till dem på svenska. Helst hade jag kanske haft något som inte var php baserat då jag hellre pratar jav,c#,python.ruby vad som helst istället för php men jag får väl se det som en lärobonus ;)
    Har ni några tips på vad man bör kolla på förutom de man lyckas googla upp? Problemet här är väl att det i stort sett inte finns någon budget alls, jag får väl jobba för julefridens skull..
    mvh

    #160735
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    med ingen budget och lätt på svenska skulle jag föreslå texttalk och deras minsta version. Tror man inte att man säljer för det vara månad så ska man inte starta upp överhuvudtaget

    #160736
    elwis
    Deltagare

    Tack för tipset skall kolla.
    Problemet är nog inte att det inte kommer att sälja för mer än vad det kostar, det är nog snarare att han behöver “känna sig för” om han klarar av att administrera och underhålla det.
    Alternativt knackar jag ihop något enkelt att börja med, där han bara får kategorisera och lista sin artikelinfo och ta emot order via mail/tele.
    Har dock några klassiska opensource lösningar kvar att testa, men det verkar som sagt vara översättning det fallerar på, men .po filer har jag knackat förr förvisso..

    #160737
    Parvelito
    Deltagare

    Använd någon av hyrshopparna. De är inte så svåra att administrera, och du torde spara en väldig massa tid på att hjälpa din släkting att förstå dem istället för att knacka och snickra själv. Något för att ta emot beställningar via mail eller telefon skulle jag inte lägga tid på, det är inte så många kunder som står ut med sådant idag.

    #160743
    Borje
    Deltagare

    Testa Nordisk Ehandel gratis i 30 dagar. Det gjorde jag och valde dem.

    #160747
    sanmic
    Deltagare

    Det låter som att du har ungefär samma grund som oss när det gäller val av webshop.
    Jag tycker definitivt att du ska hugga in på Magento även om du inte kan php.
    Var samma sak för min del, kan bara .NET, men valet blev ändå Magento, fanns egentligen inga andra shoppar som var i närheten av att kunna konkurrera.

    Gör du det valet så får du en “riktig” shop direkt, hellre det än att köra igång på en enklare variant för att sedan byta om något år eller två, det brukar inte vara direkt kul om man har många produkter.

    Och ja, Magento går att få helt på svenska, det finns ingen universalöversättning, men det är enkelt att komplettera på egen hand om det behövs.

    Magento har en rejäl tröskel för att sätta sig in i, men det tror jag du fixar.

    #160748
    PalMik
    Deltagare

    Kör hyrlösning om du inte älskar att koda gratis på din fritid, om du kan lägga en massa tid då kan jag rekommendera Magento som är imho bästa open source lösningen i nuläget.

    #160761
    FredrikGust
    Deltagare

    Att köra igång med Magento har en rejäl tröskel i både funktionalitet och underhåll. Den kräver allra mest av opensourceplattformarna i hosting och man måste för att få till en bra butik lägga en del pengar på tilläggsmoduler. Att lägga på säkerhetsfixar och se till att lösningen är uppdaterad kräver mer eller mindre en testmiljö att testa uppgraderingar i. Med tilläggsmoduler och ett års hosting kommer notan att sluta på en redig slant per månad, vi talar i nivå med enterprisepaket från hyrlösningar.

    Det är klart att plattformen är riktigt bra och något att växa i, men kanske inte något man sätter i händerna på en som vill testa den elektroniska handeln som marknadskanal. I en sådan situation är den tekniskt kunnige kompisen den som riskerar sinka hela affärsverksamheten när tiden för att fixa standardsaker drar iväg.

    Mitt tips är som några av de tidigare att testa med en hyrd lösning där allt man behöver ingår från början och där det finns möjlighet att skala upp till ett större paket när behovet uppstår. Det går att fixa förvånansvärt bra design till dessa lösningar som uppfyller hygienfaktornivån som räcker till för att testa och börja sälja.

    #160763
    elwis
    Deltagare

    Får tacka för alla bra svar. Jag skall kolla upp Magento, jag jobbar som systemutvecklare och kan garanterat se till att få nytta av all kunskap jag tar till mig av vilken plattform det nu än blir. Det är inte för inte man kodar affärssystem och systemintegrationer gratis trista kvällar, är väl någon form av sjukdom det där ;)
    I vilket fall, för släktingens skull tänker jag naturligtvis även ta en titt på hyrlösningarna och hur enkla och prisvärda de visar sig vara. Men allra först skall jag börja med en sittning och bena ut exakt hur mycket han vill ha och hur mycket tid han kan tänka sig att lägga på hela projektet.
    Tack igen, jag får förmodligen anledning att återkomma.

    #160765
    sanmic
    Deltagare

    Ta alla varningar om att du måste köpa dyr hosting och massa dyra tillägg för att få Magento att snurra bra med en redig nypa salt.
    Skulle vilja påstå att du kan få den att snurra riktigt snabbt för 200kr/mån och helt utan dyra tillägg.

    Kolla hosting hos Properhost.net, dem funkar kanon!

    Utvecklar du på den nivån annars så kan du lära dig Magento oxå även om det är ett ovant språk.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 14 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.