Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Skaffa PC-kassa med lagerkoppling

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #100136
  FredrikGust
  Deltagare

  Nu vet jag att vissa här på forumet använder Specter för sin koppling mot nätbutiken för att hålla koll på lagret och försäljningen till kunder i butiken, men jag tänkte försöka välja en annan lösning.

  Vi har kört på ungefär ett år med vårt begagnade SAMS4S kassaregister och det har ju funkat rätt bra för att kunna ta betalt, fixa kvitton och fixa lite butikskänsla i vår lilla lagerbutik. Den är av karaktären “släpbar” och väger mindre än 20 kilo, vilket gör att den hakat på så snart vi är ute och säljer i fält.

  Ett angenämnt problem man får när man säljer är att prylar får plockas från hyllan på lagret. Dessvärre blir det krångel med lagersaldon och sånt om man inte är duktig på att registrera alla sina artiklar som PLU-nummer i kassan och kan ta ut en PLU-rapport där man ser exakt vilka produkter som sålts. Att man sålt 4 st Philips LED E14 säger ingenting om det var klara, frostade eller kronljusform när man ska bocka av på lagret, vilket leder till ständiga inventeringar.

  Har nu spanat en del på olika system och ett som verkar riktigt lovande är ett svenskt system – EasyCashier – som faktiskt har en koppling mot två hyrbutikslösningar och som med lite knappande säkert går att koppla upp mot Prestashop också. Att läsa in artikalregister och ta ut PLU-rapporter var mycket smidigt. Däremot vill nästan alla POS-system äga lagret och att alla leveranser in ska ske den vägen, så även med detta system.

  Vad har ni andra labbat med för system för försäljning? Kör ni kontantfakturor där man knappar in kundernas uppgifter, eller har ni också börjat spana efter en bra PC-kassa?

  Som hobbyhandlare har man tyvärr begränsat med tid och får dessutom ägna en del tid åt att packa, skicka, köpa in och lagerarbeta, så tiden för att koda egna integrationer är begränsad. Jag har lovat mig själv att inte börja på ytterligare en integration tills min dagsavslutsrutin till Prestashop ligger ute på addons-sajten, så det perfekta hade ju varit om det finns ett system som lirar med den svarta lådan och hyggligt prisvärd kringutrustning man kunde köpa från hyllan.

  #164269
  Lubic
  Deltagare

  Vi är i ungefär samma läge som du är i.

  Vi kör också med en frikopplad kassa idag. Men vi registrerar först försäljningen i vårt egna system genom att skanna streckkoderna och skriva ut en “kvittospecifikation”, sen så knappar vi försäljningen i kassan. Nackdelen är att vi måste knappa försäljningen flera gånger och risken är att man gör något fel på vägen.

  Det optimala för oss hade varit att ha en “dum” kassa, utan lagersaldo, etc. som vi kan skicka in försäljningen till och där skriva ut alla kvitton och ta betalt. Det skulle också gärna få vara en PC-kassa så man slippar ha en kassaapparat. Men vi vill som du inte ha lagret och eller inleveranser, etc i kassan utan det vill vi fortsätta ha i vårt egna system.

  Vi har letat och letat efter en lösning som skulle kunna passa oss utan att hitta något som fungerar som vi vill ännu. Tror det landar i att vi själva för utveckla något, men vi vill så klart utgå ifrån en certifierad PC-kassa och “bara” skriva ihop kopplingen mellan vårt system och PC-kassan. Men även detta verkar svårt att hitta, tyvärr.

  #164273
  BjornAndersson
  Deltagare

  Vi har 8 butiker och kör med Easycashier + Shop4sale. Vi visar då också lagersaldo för alla butiker på vår ebutik.

  Är lite manuellt meckande men inte så farligt tycker vi. Vi tittade också på Specter men eftersom vi sen tidigare körde Easycashier så skulle det bli otroligt dyrt för oss

  #164275
  kontorsmagasinet
  Deltagare

  Varför inte köra en padda eller motsvarande? Lägga order direkt mot ert webbsystem och ta betalt med iZettle?

  #164448
  FredrikGust
  Deltagare

  Problembilden är just försäljningen på mässor där det är rörigt och själva försäljningen ska gå snabbt och smidigt. Vi brukar ha långa köer redan som det är när vi ställer ut och missar mycket försäljning för att det inte är tillräckligt smidigt att snabbt göra en förhandsbeställning som kunden skriver under.

  En annan del av kravet är att någon av dem som hjälper mig i montern också ska kunna sälja sådant som inte kräver rådgivning. Här kör vi med en “äkta” betalterminal för bästa kundupplevelse.

  Nu fick det bli EasyCashier och det var relativt enkelt att fixa en integration som troligtvis kommer fungera fint mot Prestashop. Kunde återanvända rätt mycket av min lagerintegration med affärssystemet där man flyttar lagertransaktioner fram och tillbaka och där jag via + och – lyckas få prestashop att vara master för lagret ändå.

  Väntar bara på “skrotet” som hör till nu, för något mer kompakt än min Samsung på 20kg blir det då inte med alla delar som hör till en PC-kassa.

  #164452
  Capinto
  Deltagare

  Jag kör EasyCashier i butiken och Prestashop som webbutik, koppla ihop dessa två system vore perfekt. Om du hittar något så hör av dig, är villig att betala för lösningen.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.