Plus Forum Övrigt Off-topic skåningar se hit

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94674
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Tänkte hör och häpna ev åka på semester i år, och då ev till Skåne, så tips mottages tacksamt på trevliga ställen att besöka. trädgårdar, smultronställen man inte vet om annat än som infödd.

    #112125
    OlofB
    Deltagare

    Österlen är ett naturligt svar tycker jag. Det är riktigt trevligt att besöka Stenshuvud Nationalpark (med angränsande stränder) eller de små fiskebyarna som ligger runt Simrishamn. Mellan Kivik och Simrishamn har du även mandelmanns trädgårdar (Mandelmanns Trädgårdar) vilka är mycket vackra. Naturligtvis får man i det området inte heller undvika att nämna kiviks musteri.
    Mellan Simrishamn och Ystad finns mycket trevliga stränder och “attraktioner” så som ales stenar.

    #112147
    GregerA
    Deltagare

    Det finns ett himla trevligt e-handelsföretag i Malmö … ;) … och inte långt därifrån finns ett högt skruvat hus, en bro över till andra sidan, tycker man om korv så har vi Korvhuset med 101 olika sorters korv …

    #112150
    ducedo
    Deltagare

    Inser genast att som född, uppväxt och boende på Österlen så har jag egentligen dålig koll på vad som egentligen erbjuds. Angående trädgårdar så har jag tyvärr inte mycket att tillägga men i övriga nöjen rekommenderar jag Kivis Marknad om du är här mellan 19-21 juli. Nackdelen är dock att alla andra också är här då.

    Nu har jag inte varit där på några år men som liten åkte jag och min farmor ofta ut till stranden vid knäbäckshusen. Ska man bada så brukar vi dock åka till Borrby strand men jag kan inte svara riktigt på varför, möjligtvis värmen i vattnet. :)

    Nåväl, säg till om det är något specifikt du tänker på så ska jag höra med grannen och återkomma.

    #112152
    OlofB
    Deltagare

    Stranden vid knäbäckshusen är riktigt fin. Håller med ducedo om det. Problemet är ifall du ska dit just mellan den 19-21 juli, för då är det segt att komma fram någonstans över huvud taget mellan Kivik och Simrishamn (köer).

    #112166
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag hade tänkt ev åka ner den 19e juli, så risken att vi är där vid marknadstid är ganska stor med andra ord.

    Mandelmanns trädgårdar är inte de han som var på tv som man blev tokig på?? Han som åt av allt konstigt och alltid var så glad att man blev trött när man såg honom?

    Malmö kan vara någonting, liksom köpenhamn med Tivoli och sina vackra planteringar, och kommer jag ner så lovar jag att ta en sväng förbi det trevliga e-handelbolaget.

    #112169
    Parvelito
    Deltagare

    Jag kan rekommendera den lilla ön Ven ute i Öresund.

    #112170
    MrFalk
    Deltagare

    Om vädret är bra så vill jag rekommendera att du besöker Arild för lite mat (fisk) och sen beger dig till Kullaberg. Känner du dig upplagd för fysisk aktivitet kan du även passa på att besöka Nimis.

    #112171
    OlofB
    Deltagare

    @Kodmyran 7647 wrote:

    Mandelmanns trädgårdar är inte de han som var på tv som man blev tokig på?? Han som åt av allt konstigt och alltid var så glad att man blev trött när man såg honom?

    Ja, det är de trädgårdarna :)

    #112173
    GregerA
    Deltagare

    När det gäller trädgårdar så är Sofiero Slott säkert värt ett besök (precis norr om Helsingborg). Kanske även Norrvikens Trädgårdar i Båstad kan vara något.

    Det enda jag kan komma på som passar ditt andra intresse är Kattarp … 😮

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 11 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.