Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Skapa Blogg för Ehandel

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102001
    entrepr
    Deltagare

    jag undrar om någon vet hur man skaffar en blogg där man kan blogga för ehandeln?

    har läst lite runt men förstår verkligen inte hur man gör.

    måste man köpa en domän eller hur funkar det?

    #175877
    lukasbrisman
    Deltagare

    Vad kör du för plattform på butiken?

    #175879
    C.Larsson
    Deltagare

    Det kan bero på vad du har för webblösning. Vissa kan du koppla på din webbshop så det blir som en underdomän på din ehandel. Annars kan du göra att du köper en passande domän och ett webbhotell och installerar bloggen på den. Sedan är det bara börja skriva och länka in till ehandeln

    #175880
    eternalsunshine
    Deltagare

    Det går alltid att installera wordpress i en undermapp …. http://www.dindomän.se/minwordpressblogg och med lite fingerfärdighet få din wordpress blogg att efterlikna och länka vidare till din webbshop.

    Jag har valt att göra på det sättet fast min Opencart tema hade stöd för bloggfunktion, detta endast pga. att jag uppskattar alla funktioner och användarvänligheten wordpress har med sig.

    #175881
    entrepr
    Deltagare

    Jag kör idag wikinggruppen

    #175882
    Rudolf
    Deltagare

    Vanligast är att man lägger bloggfunktionen på en subdomän, som tex loopia gjort här Loopia Blogg

    Oftast pga tekniska skäl. Nackdelen med det är att Google betraktar en subdomän som en separat site, så pagerank flödar inte som om bloggen vore på din ehandelwebbsida. Dock är det nästan alltid tekniskt lättast att göra såhär

    #175883
    Sabbacus
    Deltagare

    Här är en artikel från SeoMoz i ämnet:
    Root Domains, Subdomains vs. Subfolders and The Microsite Debate – Moz

    Men i kort: Om du har ett fåtal subdomäner med liknande innehåll (e-handel på domän + relaterad blogg på subdomän) funkar det att ha subdomäner. Om man har hundratals subdomäner är det ingen bra idé.

    #175884
    Sabbacus
    Deltagare

    Och som Rudolf skriver, det är bra ur en teknisk aspekt. Det är ingen bra idé att försöka pressa in en blogg på example.com/blogg när example.com ligger och kör en annan mjukvara. Håll kodbas + databas separat om du kan, annars ber du om problem. Du vill t.ex. inte få din e-handel sänkt för att någon hackar din wordpressblogg.

    Google är väl medvetna om att olika plattformar bör separeras på domännivå och straffar inte användare för detta (därav få subdomäner i antal = inte så farligt, många = obra).

    #175890
    Dancar
    Deltagare

    Hej,

    Wikinggruppen erbjuder blogg integrerat i shopen, be dem sätta upp detta. Det är nog det enklaste alternativet i och med att du själv inte kommer åt servern och kan lägga upp en wordpressinstallation.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.