Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Skatteverket bjuder in sig själv att besöka företag

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #98424
  FredrikGust
  Deltagare

  Det ringde en trevlig dam och bjöd in sig för att på grund av den slopade revisionsplikten komma på besök hos företag. Idag kom inbjudan skriftligen och hade rubriken “Föreläggande” där man ska visa upp bokföringen och att de gör besöket med stöd av ett helt gäng paragrafer.

  Nu har jag ju varit företagare i 21 år så det ska väl inte vara några problem att visa upp lite papper i det nya bolaget, men det som lät som ett informellt besök där jag skulle få lite information lät inte alls lika trevligt i den officiella “inbjudan”.

  Någon annan som fått motsvarande?

  #152242
  JohanK
  Deltagare

  Nope, inte ännu, låter ju skoj för övrigt…

  Lycka till får man väl säga.

  #152264
  Danny
  Deltagare

  Vi hade besök från Skatteverket för ca en vecka sedan i samma ärende. Det hela var över på ca 20-30 minuter och de bad bara om att få tvärbläddra igenom verifikaten, kika lite på balans- och resultatrapport och sen var det min tur att ställa frågor…

  Som sagt, ingen djupdykning direkt utan väldigt “basic”, de var ganska nöjda över att bara se att verifikaten satt i pärmar och att rapporterna var klara att kolla på..

  #153132
  FredrikGust
  Deltagare

  Besöket avklarat och det var ingenting avancerat. De tittade lite i pappren och verifikaten. Fick möjlighet att upplysa dem lite kring förutsättningarna för e-handel så förhoppningsvis lärde de sig något av besöket.

  OT: Det höll däremot på att bli en “hunden åt upp min hemläxa” då skrivaren säckade ihop och gick sönder så snart jag tryckt på print-knappen för verifikatlistan igår kväll. Som tur är låg det en gammal skrivare och skrotade i garaget som gick att få igång med skaka-toner-dansen.

  Hoppas nu på några lugna dagar med inte så många order då tonern måste räcka till helgen så jag hinner fixa en ny reservskrivare tills den riktiga skrivaren är tillbaka från reparationen. Får be om tips i annan tråd om lämplig order + fraktdokumentskrivare att ha vid packbordet.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.