Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Skicka kläder, vilket leverans sätt?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #93918
    phred
    Deltagare

    Hej, vi håller på att starta en webbshop där vi kommer att sälja kläder (mestadels t-shirtar) Hur skickar jag dessa billgast och lättast (för både mig och mottagaren). Det troliga är att ordrana ligger på mellan 1-3 st per order.

    jag vet att billigt och lätt/bra sällan går hand i hand, men ni förstår vad jag är ute efter. Jag har varit i kontakt med Posten men kvinnan där verkade tro att jag skulle frakta u-båtar eller liknande och svaren jag fick var väldigt luddiga.

    Hoppas någon har bra tips på detta.

    Tack på förhand
    /Fredrik

    #106219
    Dan
    Deltagare

    Det mest effektiva sättet att skicka dem är med Posten Brev i en vanlig vadderad påse eller en provsäck. Har för mig att man kan skicka upp till ca 10 t-shirts innan det överstiger 2000gram som är gränsen för brev.

    En t-shirt kostar 24kr inkl moms att skicka om den väger under 250gram då.

    #106220
    phred
    Deltagare

    Tack för snabbt svar, ja det är så vi skickat tidigare och då har det nästan uteslutande handlat om en t-shirt. har du några tips på hur man gör detta effektivast, är det lättaste att åka dit och bara lämna in och betala på plats? Har fått nån inloggning till posten och kvinnan jag pratade med snackade om Porto betalt och faktura, men då tillkom det ju avgifter om man inte hade tillräckligt mycket. Nu har jag inte siffrorna framför mig men jag kommer ihåg att jag reagerade, och inte positivt ;)

    Jag har tidigare köpt vadderade kuvert/påsar hos pack o plock(någon erfarenhet?).

    #106222
    Dan
    Deltagare

    Jag köper mitt emballage hos Quill för de är snabba och strular typ aldrig. Priserna är väl ok.

    Om du ska skicka brev är Porto betalt ganska smidigt men du måste skicka för typ 300kr per gång för att inte få massa avgifter och straff. Annars är frankering med frimärken helt okej och bara dumpa i närmaste brevlåda.

    #106224
    Parvelito
    Deltagare

    Jag använder kraftpapper som emballage till det mesta, inkl en del T-shirtar som jag sålt. En rulle med 133m 80g kostar c:a 200kr, och räcker till MÅNGA försändelser. Fördelen är att jag behöver inte ha en massa olika storlekar av påsar hemma, och det blir billigt. Allt från små adaptrar som väger 10 gram till väskor för bärbara datorer använder samma emballage. Behöver kompletteras med lite tejp naturligtvis, men totalkostnaden är låg. Mina kostnader för att packa försändelserna ligger på under 1kr/st inkl en DYMO-etikett som kostar c:a 25 öre med adressen på.

    Jag skickar det mesta med Posten som brev. Frankering köper jag in från diverse frimärkshandlare som köpt samlingar med ostämplade (postfriska) frimärken som ingen vill ha. 65-70% av frankeringsvärdet betalar jag, och det ger en hel del extra marginal. Enda nackdelen är att frakten måste vinstmarginalbeskattas vilken är en rätt så omständlig snurra i bokföringen.

    #106225
    Dan
    Deltagare

    Blir det inte väldigt tidskrävande att packa i kraftpapper? Kan tänka mig att tidsåtgången är 5-10 gånger högre än att bara stoppa o påsar?

    Jag kör både kraftpapper och påsar, men kör allt i påsar som går ner i mina olika storlekar jag lagerför.

    #106226
    Dan
    Deltagare

    Det där med att köpa in frimärkena var riktigt smart! Går det att få volym på det eller är det mycket jobb med att hitta dem?

    #106227
    Parvelito
    Deltagare

    När man väl fått in handlagen så tar det inte så lång tid tycker jag. Packade nyss ett 20-tal paket och det tog väl en knapp halvtimme eller så. Visst, det kanske går ännu snabbare med färdiga påsar, men jag tycker timpenningen blir rätt OK ändå.

    Frimärken brukar gå att köpa av frimärkshandlare i poster om 5-10.000kr åt gången, och det lär finnas någon miljard i portovärde ute i samlarnas lådor som väntar på att förbrukas.

    #106242
    Nicklas
    Deltagare
    Parvelito;915 wrote:
    Frimärken brukar gå att köpa av frimärkshandlare i poster om 5-10.000kr åt gången, och det lär finnas någon miljard i portovärde ute i samlarnas lådor som väntar på att förbrukas.

    Intressant idé att handla frimärken på det viset.
    Har hört om någon som gjorde så tidigare det kanske var du. ;)

    #106243
    Dan
    Deltagare

    Man borde kunna göra det till en business. Sälj frimärken istället Parvelito. Jag tror många skulle köpa för 5-10 papp om man tjänade 20% och då blir där bra profit över till dig :)

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.