Plus Forum E-handelsforumet Logistik Skicka lätt problem

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97090
    Bifrost
    Deltagare

    Hej
    Vi testar skicka lätt men har problem med utskrifter.

    Vi vill skriva ut på vår zebra lp 2844-z istället för vår vanliga a4 skrivare

    Men utskrifterna ligger ju 2 på varje blad någon som vet hur man löser det?

    Tacksam för hjälp!

    Stefan viking.se

    #158447
    ruthblad
    Deltagare

    Det är visserligen lite sent att svara på det här nu men det kan ju tänkas att fler står inför utmaningen senare.
    De pdf-dukument man erhåller från skicka lätt kan formateras med photoshop men kanske inte är det bästa sättet att göra det med men jag ställer om windows att default öppna pdf-er med photoshop och därefter skriva ut dem en och en till skrivaren och då blir det perfekt. Dv.s. om man har redigerat dokumentformatet i skrivaregenskaper först.
    Jag funderar om man inte skulle kunna scripta detta och kanske med ett annat program..

    Då skulle jag också kunna sköta inmatningen från ordersystemet till skicka lätt och få en hel rutin för adressering och inmatning.. Vi får se

    #158455
    Prix
    Deltagare

    Tycker det är hur korkat som helst att det bara är två per blad. Man kan undra om Posten hatar miljön och sina kunders ekonomi?

    #158483
    Piratessan
    Deltagare

    Jag är så snål att jag håller på och kör pappren i skrivaren om och om igen tills hela pappret är använt…
    Klipper av “etiketterna” och lägger in pappret i skrivaren igen. Men att få pappret fyllt med en gång hade ju varit lite bättre ;)

    #158521
    Niclas
    Deltagare

    Min lösning kanske inte fungerar för de som har allt för många ordrar, men jag kör programmet Greenshot till min lilla Brotherskrivare.

    Det är ett skärmdumps-program, där man får markera där bilden ska tas och kan fixa lite enklare redigering om man vill. Jag har konfigurerat det så det klipps till urklippet automatiskt, tar bort muspekaren och lite sådant, sedan har jag gjort en template i Brother-programmet som passar två urklipp.

    Så jag öppnar PDF:en i fullskärm, markerar, och klistrar sedan in det i Brother-programmet. Den hinner skriva ut båda etiketterna ungefär lika fort som jag hinner göra manövern.

    Det borde fungera bra ifall man vill klistra in samtliga på rad i ett worddokument för utskrift också.

    Jag använder programmet dagligen till annat också, kopplat till min dropbox, tar några sekunder att få en bild uppladdad med tillhörande publik länk i clipboarden ifall man vill dela med sig av en bild.

    #177396
    Dancar
    Deltagare

    Det har ju gått ett tag sedan det skrevs senast i denna tråd och tänkte därför kola om det kommit upp några nya bra tips på hur man kan skriva ut Skicka Lätt-etiketter på en etikettskrivare?

    #177456
    Axel
    Deltagare

    @Dancar 81417 wrote:

    Det har ju gått ett tag sedan det skrevs senast i denna tråd och tänkte därför kola om det kommit upp några nya bra tips på hur man kan skriva ut Skicka Lätt-etiketter på en etikettskrivare?

    Min tanke var att helt enkelt crop’a/beskära den etikett-PDF som Posten ger, så att man istället får en fil som innehåller etiketten i “rätt” storlek.

    Jag har ingen etikettskrivare att testa med just nu tyvärr, men det bör väl fungera att skicka en PDF som är t.ex. 105×70 mm till en etikettskrivare?

    Satt och lekte lite med det här för att slippa göra det helt manuellt.

    En variant som fungerar för mig använder sig av Ghostscript samt en .bat-fil som jag drar och släpper PDF-filen från Posten på.
    Ut kommer då en PDF med en etikett per sida, där varje sida är som etiketten, 105×70 mm för Skicka Lätt (går att beskära lite mer om behov finns).
    Stödjer också Postens inrikes paket, då blir sidan 105x297mm (Halvt A4) istället.

    Har bifogat en zip-fil med batch-filen.

    Ghostscript får man installera själv om det redan inte är installerat.
    Jag använde den senaste versionen, 9.15 (32-bitars), i mina tester.
    Ghostscript: Ghostscript Downloads

    Instruktion:
    Installera Ghostscript.
    Lägg cropPostenLabelsGS.bat i en lämplig katalog.
    Dra och släpp PDF-filen från Posten på postenCropLabels.bat, vänta några sekunder, sen skapas det en ny fil som heter labels..pdf som förhoppningsvis innehåller endast etiketterna i en passande storlek.

    Kanske underlättar det för någon annan också.

    Uppdatering:
    Hade tidigare en variant som använde sig av cpdf och xpdf, men jag såg efteråt att licensen för cpdf inte tillåter användning i kommersiellt syfte. Så tillbaka till ritbordet, resultatet blev en lösning som inte använder något sig av något annat än Ghostscript. Uppdaterat zip-filen i posten. [ATTACH]1255[/ATTACH]

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.