Plus Forum E-handelsforumet Logistik Skicka större paket till privatpersoner – tips på alternativ?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97338
    tomped
    Deltagare

    Hej,

    Idag använder vi uteslutande DHL Serivce Point (genom Lessmore) när vi skickar våra produkter. Än så länge säljer vi inga produkter, vars kartong överstiger Service Points maxgräns på 120x50x50 cm. Men vi funderar på att ta in lite nytt och har då också insett att några av de tilltänkta varorna har en diameter på mellan 62-85 cm. Detta innebär att en försändelse exempelvis skulle ha måtten 65x65x10 cm, vilket dessvärre är utanför Service Points gränser (och även DHL Pakets gränser).

    Har kikat runt på lite alternativ gällande frakt i dessa fall, men börjar misstänka att priserna är minst de dubbla pga paketens större storlekar.

    Någon som har bra tips på hur jag kan göra? Det “bästa pris” jag funnit hittills är fraktjakts på runt 115 kr (Schenker Parcel har jag för mig), men det finns kanske billigare?

    Är också lite rädd för att kunderna kommer vända i kassan när de ser fraktpriset, eller de kanske har förståelse när de beställer så pass “stora” saker? För visst är det lämpligt att koppla dessa större produkter till ett särskilt fraktalternativ i butiken (med högre fraktkostnad – på t.ex 99-129 kr istället för nuvarande 59 kr)?

    Har sett att det redan finns motsvarande trådar på forumet, men det var ett tag sedan det skrevs i dessa – så alternativen/priserna har kanske förändrats?

    Bör även nämnas att jag är lite utav en rookie i detta sammanhang ;)

    Tack på förhand!

    #135996
    Parvelito
    Deltagare

    Jag skulle nog i ditt fall försöka baka in det högre fraktpriset i varans pris, så att kunden möts av samma frakt vad man än köper. Däremot får man kanske lov att ange att det är “specialfrakt” och det kommer med något annat fraktföretag.

    Vad som sedan är billigast att skicka med är lite olika, men det som du hittat via Fraktjakt tycker jag inte är avskräckande dyrt för ett paket i den storleken.

    #136145
    tomped
    Deltagare

    Tack för svar! Låter vettigt att baka in fraktpriset i varans pris.
    Förbaskat synd att Service Point har maxgräns på 120x50x50cm!

    #136164
    Alldo
    Gäst

    Har talat med DHL om begränsningar med mått på paket. Man säger att man jobbar på att komma upp till 1,5 meter på Servicepoint. Det är tydligen bökigt för alla småbutiker och stå o snurra med långa paket. För att kunna skicka längre än 1,5 meter kan du använda DHL Stycke. Det är givetvis några kronor dyrare – men och andra sidan får kunden paketet hemkört till dörren, precis som med DHL paket. Det är det många av våra kunder som uppskattar. Speciellt när de slipper hämta i stora kombi-bilar eller med släpkärror =)

    Håller med, förbaskat synd – speciellt som vi säljer längd och storleksbaserade varor. Frakthanteringen är rena döden för oss.

    Så här berättar vi, och det uppskattas: Om fraktpriserna p Tavelram.se – Tavelram.se – Ramar Fotoramar Tavlor

    #136166
    Parvelito
    Deltagare

    @Alldo 34487 wrote:

    Har talat med DHL om begränsningar med mått på paket. Man säger att man jobbar på att komma upp till 1,5 meter på Servicepoint. Det är tydligen bökigt för alla småbutiker och stå o snurra med långa paket.

    Det är väl dessutom så att det börjar bli trångt hos många ombud i takt med att antal paket ökar. Det är inte precis så att ombuden har väldigt bra betalt för att lämna ut ett paket, eftersom vi inte vill betala så mycket för dem. De ombud med attraktiva lägen i centrumkärnor skriker rätt så bra efter bättre betalt. Större paket skulle vara förödande för många ombud. Stora paket blir dessutom ofta stående längre, just för att man måste hämta med stor bil eller släpkärra.

    #136167
    Plastskivor
    Deltagare

    Det är ju Schenker (t.ex. avtal genom Företagarna) och Bussgods som är alternativen.

    Bussgods är ju apkass för många storstadsbor. De har t.ex. inget utlämningsställe alls i Sthlm norrort. Däremot på många mindre orter är det en bra tjänst.

    #136173
    martinkiland
    Deltagare

    Varför inte skicka med DHL Stycke? Tror inte det kommer bli så värst dyrt. Det som svider lite är dock aviseringsavgiften på 70 kr + att DHL lägger på uddaortstilläg, storstadstilläg osv. Men den kanske Lessmore förhandlat bort? Det har inte plusskontot.

    Men vi skickar 4-metersrullar med Stycke till privatpersoner varje vecka och det funkar bra. Så länge sakerna inte går och väger över 50 kg då det går som Parti istället och då blir det dyyyyyrt.

    #136178
    Tomas
    Deltagare

    Martin, fungerar det bra tycker ni? Gör DHL skillnad på Paket och Stycke till privatperson? Jag tycker nämligen att privatpersoner som råkat välja Paket som leveranssätt ganska ofta ringer mig efter att DHL ringt dem och meddelat vilka tider på dagen de kör ut. För kan inte kunden ta emot dagtid på lev.adress så går det till terminal vilket ofta är mycket längre än till ett ombud. Så, ja hur hanterar ni sådana problem, eller har ni inte de problemen?

    #136180
    Alldo
    Gäst

    @Tomas 34501 wrote:

    Jag tycker nämligen att privatpersoner som råkat välja Paket som leveranssätt ganska ofta ringer mig efter att DHL ringt dem och meddelat vilka tider på dagen de kör ut. För kan inte kunden ta emot dagtid på lev.adress så går det till terminal vilket ofta är mycket längre än till ett ombud.

    Vi har de problemen, och ingen bra lösning på detta tyvärr. Vi brukar be kunderna kolla om det har någon på ett företag som kan ta emot dagtid. Det kan många, men tyvärr inte alla.

    #136181
    Alldo
    Gäst

    @martinkiland 34496 wrote:

    Men vi skickar 4-metersrullar med Stycke till privatpersoner varje vecka och det funkar bra. Så länge sakerna inte går och väger över 50 kg då det går som Parti istället och då blir det dyyyyyrt.

    Vi brukar göra flera styckesändningar till samma kund för att komma under 50kg per kolli. Kan tänka mig att mattor väger ganska mycket. Det är ju stooor skillnad på 2 000:- och 395:- :D

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.