Plus Forum E-handelsforumet Logistik Skicka utan spårbarhet

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96449
    Big Mary
    Deltagare

    Hej alla,

    Jobbar hårt på att starta en e-handel och har nu kommit till distributionsfrågan igen.
    Min marknad är Sverige och Europa.
    Mina försändelser är som regel under 250g till ett värde av 270SEK.

    Både för kundens och min del önskar jag spårbarhet men till Europa verkar detta alltför dyrt. Tyskland/Belgien/Holland 110SEK + drivmedelstillägg med dhl/pluskontot.

    Min fråga är hur mkt svinn/blåsningar riskerar jag med att skicka varorna som brev? Och vad säger kunderna när varan inte går att spåra?

    Bästa hälsningar,
    Jan

    #126644
    Parvelito
    Deltagare

    Om det inte är extremt tighta marginaler så skulle jag glömma det där med spårbarhet och skicka det som ett vanligt brev istället. Tyskarna har något som kallas “registrerat brev” som är spårbart, men som inte försäkrar innehållet. Det kostar dem €2,50 utöver vanligt brevporto, men något sådant saknar svenska Posten.

    En och annan kommer kanske att blåsa dig, men en gigantisk fraktkostnad gör att många inte vill handla, så jag tror du förlorar mycket på det.

    #126646
    Big Mary
    Deltagare

    Tack för svar Parvelito!

    Marginalerna är fina så det lutar åt brev.

    Talade med pluskontot om utlandsfrakt men tycker det saknades entusiasm att driva frågan gentemot olika aktörer. Här finns det en del att jobba med för lessmore/pluskonto företag som vill ha en mängd nya medlemmar :)

    #131052
    david71
    Deltagare

    Nu skickar jag bara inrikes men på ca 1500 icke spårbara brev (Posten) så är det bara ett som inte kommit fram (eller att mottagaren ljuger).

    Nu har ju Posten precis infört “Skicka lätt” som är spårbart och lite billigare än REK dock inte försäkrat.

    #131059
    Tina
    Medlem

    Inom Sverige funkar det rätt bra för oss att skicka icke spårbart. Det är inte mycket som försvinner. Inte till Norge, Danmark eller Finland heller.
    Däremot är Italien och Spanien ett problem. Där försvinner det mesta känns det som. Tack och lov skickar vi inte så mycket dit.
    Vi brukar skicka REK om värdet överstiger en viss summa.
    Vi skickar allt med Posten.

    #131900
    Prydz
    Deltagare

    Vår erfarenhet är att det mesta kommer fram så länge adressen är rätt angiven och rätt namn står på brevlådan. Många kunder som bor i andrahand eller på annat sätt behärskar inte C/O till 100 vilket kan leda till problem för brevbäraren, dock inte allt för ofta ska påpekas.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.