Plus Forum Övrigt Off-topic Skrivare för fraktsedlar och fakturor

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #98914
  FredrikGust
  Deltagare

  Vad kör ni för skrivare för att skriva ut order och fraktsedlar?

  Jag vet att bläckstråle diskuterats tidigare i tråden för etiketter och att dessa skulle bli skadade av att det blir blött om man inte använder plastficka. Man får samtidigt rätt bra driftekonomi med en bläckstråleskrivare och formatet är kompakt.

  Det jag behöver är en kompakt skrivare med nätverksanslutning som inte krånglar och ger mycket skrivare för pengarna. Behöver hitta en som kan skicka leverera så jag har den här i morgon då den ordinarie färglasern är på service och reservskrivarens toner sjunger på absolut sista versen.

  #153147
  Macondax
  Deltagare

  Vet inte om någon av dessa skrivare passar dig, men såhär ser min park ut:
  Allmänna utskrifter, packsedlar, fakturor etc – Brother MFC-8890DW (Multiskrivare S/V laser)
  Reservskrivare – HP LaserJet P1006 (S/V laser)
  Fraktetiketter typ DHL/Posten/Schenker – Zebra GK420d
  Fraktetiketter typ Posten Brev – Brother QL-570 + Brother QL-500

  Brothern är absolut ett av mina bättre köp. God ekonomi, snabb och relativt tyst (står nuförtiden utanför kontoret ute i lagret, med trådlös nätverksanslutning med möjlighet till trådad anslutning). Visst, det är en multiskrivare med inbyggd fax och scanner…

  #153148
  Rikard
  Deltagare

  S/V laser får du bäst driftekonomi med. Bläckstråle är inte ok för transportetiketter. En vattendroppe på streckkoden och frakten är borta. Du kan hitta på prisjakt eller ditt lokala varuhus en svartvit med nätverk för runt 1000-lappen skulle jag tippa. Iofs klarar väl många ehandelsbolag att leverera så att du har imorgon men kanske inte upp till Boden?

  #153149
  Tomas
  Deltagare

  Fakturor, följesedlar och annat, bokföring etc med HP LaserJet 1320n Har två st köpta beg på tips från forumet från Försäljning & Service av Rekonditionerade Skrivare & Kopiatorer Driftsäkra och ekonomiska och billiga i inköp. Har en som backup.

  Fraktsedlar: Zebra GK420d köpt beg via forumet bra och smidig.

  Små etiketter till allt möjligt: Brother QL560

  Scanner/kopiator: Brother MFC7420 (är också skrivare men det använder jag inte, men det kan ju vara bra som backup.)

  Många skrivare blir det, idag med varorna på 3pl-lager används de inte så flitigt, men vettigt tror jag är att tänka på backup så man inte står där bara för att en skrivare lägger av mitt i julrushen. Och så tänka ekonomi, räkna på kostnaden per ark och uppskatta vad det blir på ett år. En “dyrare” skrivare kan visa sig bli billigare i längden. Och termoskrivare för fraktsedlar för att inte dra massa toner till det.

  #153150
  iesus
  Deltagare

  Vi kör på 2st HP Color LaserJet 3600, den ena för fraktsedlar och den andra för fakturor.

  #153151
  Rikard
  Deltagare

  Blir det inte lite kostsamt att köra fraktsedlar på den?

  @iesus 53152 wrote:

  Vi kör på 2st HP Color LaserJet 3600, den ena för fraktsedlar och den andra för fakturor.

  #153155
  iesus
  Deltagare

  Jag trodde det också,så jag räknade lite på det.

  Även om många av våra fraktsedlar bara använder den ena av två ettiketter per ark så skulle det ta fem till sju år för oss att spara in inköpet av en Zebra eller liknande renodlad ettikettskrivare

  #153159
  FredrikGust
  Deltagare

  Hittade en Brother DCP-7065DN som fanns i Boden hos en av butikerna. Till den finns toner som ska klara 2600 kopior. De flesta andra mindre skrivarna jag tittat på verkar ha toner som klarar högst 1600 sidor för under en femhundring (+moms) hos Rikard.

  Räknar jag lite på det tror jag den ger en rätt bra driftekonomi i kostnad per sida och klår flera små skrivare för tusenlappen redan första året bara på förbrukningen.

  #153256
  Rikard
  Deltagare

  Härligt Fredrik, skönt att det löste sig! Trevlig helg.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.