Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Skydda företaget om olyckan är framme i september?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94725
  michael
  Deltagare

  Tyvärr så förstår jag att cirka hälften av Sveriges befolkning inte har bättre förstånd än att rösta på vänsterpacket, ! “Vi kan inte lova att du får det bättre, men vi kan lova att din granne får det sämre!”

  Vad kan man göra för att skydda sig om vi får kontokortsbedragaren mona sahlin och kommunister i regeringen?, Vi importerar 99% av våra varor och har i flera år funderat på att sätta upp ett inköpsbolag i valfritt land och sedan sälja varor till vårt Svenska AB med runt 30% påslag och därmed bygga upp kapital i ett mer företagsvänligt land än Sverige, dels inför en framtida pensionering men även om skatteverket som när som helst kan anklaga oss för precis vad som helst tagit ur luften. Vilket med 100% kommer öka med flera 100% procent om vänsterpacket får makten!. Dessvärre känns det extremt otryggt att ha kapital på ett Svenskt bankkonto.

  Är detta något som fler funderar på?, kanske några som vill dela på kostnaderna för en seriös skattekonsult som kan ge en vattentätt setup där inte skatten kan hävda skatteflykt bara för att man hade oturen att födas i Sverige utan vill skapa sig ett liv i ett fritt land som inte är drabbat av socialistisk förtryck av företagare och högutbildade människor.

  #112553
  Katrin Lundgren
  Deltagare

  Nej, det är inget jag funderar på, och ärligt talat så låter det i mina öron lite som att du är smått paranoid. Vi har haft en vänsterregering tidigare i många år, och våra företag överlevde det också. Jag anser att jag driver min verksamhet i Sverige och då kan jag faktiskt vara så solidarisk med mina medmänniskor att jag betalar skatt även om jag röstar höger vilket jag gör. Vill jag starta företag utomlands för att lägga undan pengar där och komma undan skatt så tycker jag att man då kan flytta dit och faktiskt också bo kvar och inte flytta hem när man är gammal och behöver vård och omsorg vilket många gör, men jag kanske är totalt tokig som inte inser mitt eget bästa, och en gammal idealist som inte utnyttjar systemet. Jag är ledsen om jag nu säkerligen trampar många på tårna, men det är min åsikt som jag står för oavsett vilken regering vi har och vad andra tycker.

  #112556
  Parvelito
  Deltagare

  Jag har slutat rösta på de etablerade partierna eftersom politiken har gått från att vilja förändra till att vilja vara politiker. Att vara politiker är idag ett yrke, inget förtroendeuppdrag att representera människors vilja att skapa ett bättre samhälle. Förra valet fick Linda Rosing min röst, för hon kändes mer seriös än de flesta andra politiska listor. I år blir det nog Norrlandspartiet.

  Den totala statsbudgeten är på ungefär 1500 miljarder kronor per år. Inte ens 50 av dessa miljarder är de rödgröna och alliansen oense om hur de skall fördelas. Det är 3% skillnad i den ekonomiska politiken, vilket sannerligen inte är mycket.

  Oavsett vem som sitter vid makten så finns det en svensk modell. Även om de blåa har ett lite mer kapitalistiskt synsätt på företagande än de röda så har de lyckats med att sätta dit en näringsminister som torde vara något av det sämsta landet har upplevt sedan storstrejken 1909. Om man inte gillar den svenska modellen, vilket jag har full förståelse för att man inte gör, så gör man nog klokast i att överväga en emigration till ett annat land. Att dribbla och vilja ställa sig utanför samhället kommer i längden bli mer jobbigt än att stå ut med vad politikerna hittar på. Kostnaden för skattekonsulter och juridiska experter blir i det långa loppet dyra. Kanske dyrare än vad det blir att betala sin skatt. Och så flyttar man fokus från hur man tjänar pengar till hur man undgår skatt, och kontentan blir att företagandet tappar kraft.

  #112562
  Hjalmar
  Deltagare

  Oturen att födas i Sverige. Det var en rolig kommentar.

  Om skatten är så hög att du inte klarar av att bedriva verksamhet lönsamt kanske du skall överväga att flytta till något land där skatten är ett mindre problem?

  Du diskvalificerar dessutom dig själv genom att ta upp frågan på ett publikt forum, ring bara en skattekonsult om du så desperat/garanterat vill utsätta dig för skatteverkets granskande ögon.

  #112564
  GregerA
  Deltagare

  Det var någon som klagade på inläggets forumuleringar, men i egenskap av Moderator (förhoppningsvis inte Socialdemokrator) :p så låter jag det vara kvar. Innehållet och formuleringarna får stå för avsändaren, och sedan får var o en själv dra sina slutsatser.

  #112572
  Richie72
  Deltagare

  @michael 8064 wrote:

  …bara för att man hade oturen att födas i Sverige utan vill skapa sig ett liv i ett fritt land som inte är drabbat av socialistisk förtryck av företagare och högutbildade människor.

  Vi bor i ett av världens bästa länder. Lätt att starta företag, gratis utbildning, billig vård, billig förskola, i princip fritt från korruption, en skattemyndighet som är lätt att kontakta och ger snabba svar, du behöver inte muta någon för att få några tillstånd.

  Dessutom så har vi en väl utbyggd infrastruktur vad gäller såväl fysiska transporter som IT vilket gynnar alla på detta forum.

  Jag är inte vänster men som egen företagare och småbarnsföräldrar har jag svårt att tänka mig ett bättre land att starta företag i även om det finns jämförbara länder.

  Men visst klimatet (vädret) kunde vara lite roligare även om det är fantastiskt nu.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.