Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Söker plattform där produkterna består av flera olika delar

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102570
    asvanberg
    Deltagare

    Hej på er,

    Är på G att starta upp ett litet hobbyprojekt jag gått och klurat på ett tag. Har drivit e-handel tidigare om än i väldigt liten skala men är hyfsat insatt i grundpelarna i en e-handelsplattform. Har främst byggt egna open source-grejer tidigare (magento, opencart, zencart), men nu är jag främst ute efter att hyra en shop då jag vill fokusera mindre på underhåll. Har dock inte stängt dörren helt för egenhostat. Jag tror jag har ett lite speciellt behov dock. Detta kanske är vanligt, men jag har försökt sökt runt efter lämpligt lösning.

    Min produkt kommer bestå av flera olika delar. Kunden kommer inte välja delar utan färdiga produkter, men lagerhanteraren måste kunna separera på delarna produkten består av. Tänk att det fungerar lite som lego. Kunden kan köpa ett hus, som innehåller 1000 delar, eller en bil, som innehåller 500 av lika bitar. Om jag har 2000 bitar i mitt lager kan jag alltså sälja 2 hus, 4 bilar, eller 1 hus och 2 bilar. Nu kommer mina grejer kanske bestå utav 5-20 delar, men jag hoppas ni förstår hur jag tänker?

    De flesta shoppar kan väl säkert hantera “paketpriser” där flera produkter ingår, men då går ju dessa produkter att köpa lösa också. I mitt fall är dessa “lösa produkter” bara byggstenar och inget man ska kunna köpa.

    Några idéer? :-)

    EDIT: Detta kommer vara ett hobbyprojekt, så pris kommer bli en viktig faktor, åtminstone i början.

    #177838
    Dancar
    Deltagare

    Hejsan,

    Jag skulle vilja säga att det endast är en liten del av shopparna som idag har stöd för paketprodukter generellt. Gällande att de enskilda artiklarna inte syns utan endast själva paketet så känns det som att det borde vara möjligt genom att lägga upp alla som artiklar men som ej synliga och sedan endast ha paketen som synliga produkter. Säkert olika från plattform till plattforlm. Gällande den generella funktionen för paketprodukter så vet jag i alla fall att Kodmyran har denna funktion. Wikinggruppen kan också bygga/implementera detta i sin lösning och kan även, högst troligt, lösa det exakt efter dina önskemål.

    #177841
    Martina G
    Deltagare

    Vi på Vilkas Group erbjuder också en funktion för produktpaket i vårt Active-paket och uppåt. Och som Dancar säger så kan man då ställa in produkterna som osynliga och bara ha själva paketet synligt.

    #177842
    david71
    Deltagare

    Tror att det kan gå att ordna i prestashop också. Har precis gått över till det själv men inte hunnit testa detta ännu.

    #177843
    banane
    Deltagare

    Det går i prestashop om jag förstått frågan korrekt.

    #177848
    david71
    Deltagare

    @banane 81994 wrote:

    Det går i prestashop om jag förstått frågan korrekt.

    Du kanske rent av kan tala om hur man gör? :-)

    Jag har lyckats få till det mesta, det jag nu bråttas med är att få en “sammansatt produkts” (alltså en som består av andra produkter) lagersaldo att bero av de andra produkternas tillgänglighet.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.