Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Söker råd vid val av plattform vid uppstart

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100239
    M.Sandberg
    Deltagare

    Hejsan!

    Jag är i startgroparna för uppstart av en webshop där jag kommer sälja en typ av accessoar kom kunden ska kunna utforma själv genom att göra val av färgkombination samt mönster på vävningen av produkten. Man kan säga att produkten är ett halsband gjort av snören som vävs ihop. Så först får kunden välja mönster på vävningen, vilket avgör hur många olika snören och därmed färger som kan kombineras. Sen kan detaljer väljas, så som berlocker och hängen. Kunden får till sist ange vilka mått de vill ha. Optimalt vore om kunden fick fram en grov förhandsgranskning av produkten anpassad efter varje val kunden gör, åtminstone färgkombinationen. Som jag förstår betyder detta att jag måste ha en produkt (SKU) för varje möjlig kombination vilket skulle vara tusentals.

    Så, vad jag vill fråga er kunniga:
    Finns det någon smartare/enklare lösning när man vill sälja skräddarsydda produkter än att ha varje möjlig kombination som en enskild produkt (SKU)?
    Och:
    Kan ni rekommendera en plattform som skulle vara lämplig för denna typ av verksamhet?

    Jag vill ju att det ska vara enkelt för kund att kombinera ihop en “unik” produkt, utan att behöva skriva själva ett långt meddelande om vad de vill ha.

    Jag tänker att förhandsgranskningen inte är ett måste till en början, utan är något jag skulle kunna försöka få kodat senare så att jag slipper väva ihop en av varje möjlig variant, fota och ladda upp.

    Jag är oändligt tacksam för all feedback jag kan få! :)

    Vänlig hälsning,
    Magnus

    #164973
    nordicwebteam
    Deltagare

    Detta borde fungera. Men har inte förhandsgranskning av slutprodukten. Dock blir det inte oändligt med SKU vilket är bra. :)
    Advanced Product Options – Magento Connect

    #165047
    M.Sandberg
    Deltagare

    @nordicwebteam 65868 wrote:

    Detta borde fungera. Men har inte förhandsgranskning av slutprodukten. Dock blir det inte oändligt med SKU vilket är bra. :)
    Advanced Product Options – Magento Connect

    Tack så mycket för tipset! Suttit och läst lite om den extensionen samt funderat lite mer över hur jag vill att hemsidan ska se ut och fungera. Det jag kommer fram till är att jag måste nog ha någon typ av förhandsgranskning av produkten som kunden sätter ihop. Kontaktade ett företag som säljer just denna typ av lösning, men de ville ha betalt månadsvis för detta, uppåt 3000kr/mån, samt startkostnader. Jag tyckte det lär märkligt då jag inte kan se att jag skulle behöva någon mer fortsatt hjälp efter att de kodat ihop det hela, såvida jag inte vill ändra i utbudet.

    Vet ni om det finns bättre möjligheter för att lägga in förhandsgranskningar för customisable products i en annan plattform än Magento?

    Tack igen!

    #165061
    nordicwebteam
    Deltagare

    Nej jag vet inte riktigt någon sådan bra lösning tyvärr

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.