Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Sommarens lugn i e-handeln

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #100213
  FredrikGust
  Deltagare

  Nu behöver man då rakt inte stressa för att hinna med e-handlandet på sidan om sitt vanliga arbete om man säljer lampor och det inte finns något att lysa upp. Har börjat organisera om på lagret och får nu äntligen tid att påbörja arbetet med att uppgradera till Prestashop 1.5.

  Har med gott samvete kunnat sitta i TV-soffan flera gånger utan en dator i nyllet och utan att kasta sig på att packa de sista paketen strax efter 5 på morgonen. Nu lär det även finnas tid till lite SEO-arbete som är välbehövligt.

  Om jag nu får tycka något är tacksamt med de kunder som ändå väljer att beställa på sommaren är att snittordervärdet ligger riktigt ok.

  Hoppas ni andra som inte har så säsongsspecifika produkter får bra försäljning även i juni innan Sverige går på semester i juli.

  #164863
  Pysselgumman
  Deltagare

  Jag hade en riktigt schysst maj månad, men det bara tvärdog när det gick över till juni. Och då menar jag tvärdog. Väldigt frustrerande och obegripligt hur allt bara ändrar sig från en dag till en annan.

  #164888
  Yvonne
  Deltagare

  Samma här, då jag säljer doftljus är det ingen större rusch på sommaren.
  Jag har även jag precis uppgraderat till Prestashop 1.5, tog dock betydligt längre tid än väntat då jag fick lägga in allt på nytt. Men jag är nöjd med 1.5!

  #164893
  Peppe75
  Deltagare

  Sålde noll både fre o lör, men idag regnar det så nu kommer det in en och annan order.
  Bra med regn :)

  Varma strumpor och strumpor

  #164894
  Parvelito
  Deltagare

  Är det ingen som funderat på att bredda sig lite, för att få lite sommarsäsong?

  T.ex. utebelysning med LED (även om det är ljust dygnet runt nu i norra Sverige, så är det inte så i t.ex. Skåne, och så småningom kommer augustimörkret). Svenska folket har precis fått en massa miljarder i skatteåterbäring, klart det borde investeras i klok belysning!

  Och säljer man pynt och pyssel så kanske man kan “sommarisera” det lite, med midsommar, picnicgrejer, kräftskivan och grillning?

  Säljer man doftljus kanske man kan titta lite på det här med bad och bastu också. Mitt facebookflöde och twitterflöde är konstant fullt av badande människor, klart de borde ha lite lukta-gott-oljor där, och för den delen doftljus också. Finns det miljövänliga myggljus som skrämmer bort myggor?

  Och på sommaren vill vi ju enligt visan vara barfota utan strumpor och skor, men kanske badtofflor, solhattar och solglasögon är bra att bredda sig med?

  #164898
  Pysselgumman
  Deltagare

  Jo Parvelito, det kan nog vara en god idé. Ska nog satsa på att ha en del mer säsongsbetonade varor i lager framöver.

  #164899
  kluster
  Deltagare

  Har haft en bra juni, däremot blev det stendött i mitten av maj. Trots att man kunde tycka att folk behöver minneskort och dylikt till skola slutningar. Värmeböljan i början av juni med temperaturer på 30+ har ökat min försäljning till finska lappland, kanske då det varit för varmt att vara ute ;)

  #164900
  FredrikGust
  Deltagare

  Tack för tipsen Parvelito!

  Att bredda sig är aldrig fel för att nå en längre säsong, men vi har stött på problemet med att lagret inte rymmer så många fler produkter. Konkurrensen på andra typer av produkter inom samma nisch som bättre passar sommaren är större, dyrare och är mer konkurrensutsatta av de större aktörerna. Just nu säljer julbelysning igen efter några månaders uppehåll då den passar utmärkt att dekorera i uterum etc.

  Har inte velat ge mig in i dropshipping från leverantör då jag vill ha kontroll på hela kundupplevelsen som en viktig del i upplevelsen.

  #164902
  MickeB
  Deltagare

  @Parvelito 65765 wrote:

  Är det ingen som funderat på att bredda sig lite, för att få lite sommarsäsong?

  Det stora problemet är att folk inte surfar i samma utsträckning under soldränkta dagar. Så en bättre fråga är: Hur får vi folk att sluta sola och börja surfa? :)

  #164903
  Prix
  Deltagare

  @MickeB 65774 wrote:

  Det stora problemet är att folk inte surfar i samma utsträckning under soldränkta dagar. Så en bättre fråga är: Hur får vi folk att sluta sola och börja surfa? :)

  Håller med om att man troligen inte sitter lika länge och ofta vid datorn på soldagar, dock jämnar de nog ut sig med regniga dagar.

  Däremot så är man inte mindre uppkopplad för det. Man sitter i trädgården med sin telefon eller surfplatta, i en del fall med en bärbar dator.

  Man växlar gärna med en tidning eller bok att läsa.

  Tror att detta är viktigt att tänka på eftersom det kan kräva att man ändrar i marknadsföringen efter väder/årstid.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 29 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.