Plus Forum E-handelsforumet Logistik Spårbar frakt till utlandet

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #105150
    renderexr
    Deltagare

    Jag bedriver en ebay sida där jag säljer kort och några enstaka affisher. Hitills har jag höllt mig till frankerade brev, men även om min feedback är mestadels positiv har jag fått frågor om att börja använda spårbar frakt.

    Mina kunder är utomlands, mestadels i Europa, Nordamerika och östra Asien. Jag har sålt någon enstaka i Sverige, men det är inget jag vill rikta mig in på just nu. De flesta av de korten jag säljer skickar jag med brev som väger ca. 100 gram med packningsmaterial, och fraktkostnaden är då bara 21 kr med Postnord.

    Jag letar alltså efter ett billigt alternativ för att skicka spårbart brev till utlandet, har kollat lite på Edge men ej hittat något som passar väldigt bra. Medelsnittsvärdet på det jag skickar är ca. 10-15 USD, så ungefär 100-150 kr, så jag vill inte ha något alternativ som kostar lika mycket som självaste varan.

    Tacksam för all hjälp.

    #186628
    Stefan72
    Deltagare

    Fast det får nog utländska kunder lära sig precis som vi att om det man köper är väldigt billigt så är det klart att frakten kan kosta mer. Det är ju inte konstigt på något vis. Det du får göra är att vara tydlig med vad det kostar och sen får köparen välja själv även om frakten kostar 300kr för en 10kr grej.
    Billigast möjliga är en risk oavsett var det skickas ifrån och vill man minska risken så drar priset iväg oavsett vad det ligger i lådan och värdet på varan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.