Plus Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Starta Webb Shop

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96823
    V.Lindberg
    Medlem

    Hej,

    Nu har jag suttit och läst fram och tillbaka på detta forumet. Verkligen mycket intressanta saker att ta del utav. Och nu är jag nere på de sista delarna av val.

    Jag kommer att starta med 40 talet produkter ifrån vårt sortiment som totalt är 140 st. De flesta färdiga ehandels sidorna verkar ha bra lösningar på de här. Jag har kommit fram till att de står mellan Kodmyran eller Textalk Webshop. Valet föll på dessa eftersom jag är helt ny inom E-handel och jag vill komma igång enkelt.

    Men nu till problemen. Ingen av dem har direkta kopplingar till de två alternativen av logistik och ekonomi program som företagen använder.
    Jag har kommit fram till att moderbolaget använder systemet Pyramid och Quickbooks som deras ekonomi/lager system. Jag vill helst kunna synka med Quickbooks då detta är vad vårt bolag i England använder.

    Ska jag ta det bolaget som är billigast på pappret och sedan starta en dialog om att “koda/bygga” kopplingar som fungerar mellan deras system och de logistik programmen som redan används?

    Mvh
    Victor Lindberg

    #130477
    maverik
    Deltagare

    Skulle spontant tippa på att sådan utveckling kan dra iväg en hel del i kostnad.
    De tilläggen som finns till de system jag kör (prestashop, open src) kostar en rejäl hacka.

    Så än så länge är iaf min business inte större än att jag får bokföra lite manuellt :)

    johannes

    #130479
    GregerA
    Deltagare

    Du skall inte köpa något som du redan på förhand vet inte passar in i dina processer.

    Är det ett krav från din sida att webshopen skall kunna kopplas till redan befintliga affärssystem så har du egentligen två val;
    1. Välj en webshop som har sådana kopplingar
    2. Be andra leverantörer offerera vad en koppling skulle kosta

    Du skall inte köpa en webshop, och sedan hoppas att kopplingen nog fixar sig på nåt sätt.

    I det andra fallet är det viktigt att du låter köpet (hyresavtalet) av webshopen och tillägget hänga ihop, annars finns risk att tillägget aldrig kommer.

    Nu vet jag att både Textalk och Kodmyran är seriösa, men ingen har obegränsade resurser och en sådan koppling kan s.a.s kosta mer än den smakar för en leverantör. De vill antagligen att du tar större delen av utvecklingskostnaden eftersom det är svårt att bedöma hur snabbt pengarna annars kommer att tjänas in. Sedan kanske de skulle kunna använda samma tid till att utveckla något annat som säljer bättre. Så det är inte alls säkert att det är en bra affär för dem även om du slantar upp hela utvecklingskostnaden.

    Quickbooks är ju inget som normalt används i Sverige. Pyramid används av lite större företag, man kan väl se det som klassen över SPCS och Mamut. Så inte ens en koppling till Pyramid känns lika viktig som en till t.ex SPCS.

    #130482
    PalMik
    Deltagare

    OT: Kan inflika att quickbooks är “rätt j&&la jobbigt” att integrera mot :-)

    Jag har använt http://webgility.com/ med mycket gott resultat för integration mot quickbooks US version, vill dock minnas UK versionen är annorlunda och kanske inte funkar men det lär ju stå på deras sida. Mycket bra support från webgility med.

    mvh
    Mikael

    #130484
    Parvelito
    Deltagare

    @V.Lindberg 27985 wrote:

    Men nu till problemen. Ingen av dem har direkta kopplingar till de två alternativen av logistik och ekonomi program som företagen använder.
    Jag har kommit fram till att moderbolaget använder systemet Pyramid och Quickbooks som deras ekonomi/lager system. Jag vill helst kunna synka med Quickbooks då detta är vad vårt bolag i England använder.

    Hur stor är den här koncernen som du tillhör? Är det kanske något annat land som redan har uppfunnit hjulet och som du kanske kan använda dig av? Vad tycker IT-chefen i England om att en svensk webshopleverantör skall börja kommunicera med deras system?

    Av det du skriver drar jag slutsatser att det här inte är så genomtänkt. Om ni är ett svenskt bolag med engelska ägare som vill pröva på E-handel i Sverige, så gör det utifrån era förutsättningar. Lyckas ni bra och det börjar rulla på så kan man integrera i ett senare skede.

    #130644
    V.Lindberg
    Medlem

    Hej,
    Tack för era svar. Har frågat runt lite vad utvecklingskostnader kommer kosta och ni har rätt med att de kan dra iväg. Så efter ett möte i England med deras IT-ansvariga kommit fram till att vi följer Parvelitos råd att börja i liten skala för att se hur det kommer fungera. Detta då deras system är väldigt avancerade och vi som skall driva det i Sverige är nybörjare.
    Vi börjar helt enkelt med att lägga ordnarna manuellt till en början. Vid en eventuell snabb succé får vi ta beslut om hur vi ska gå vidare.

    Har någon några tips på vart man kan kolla på css designs för en ehandel som man kan köpa färdiga och testa sina produkter/logotyp? Eller hur gör ni för att se vilken stil som passar er logotyp och bransch?

    Mvh
    Victor

    #131825
    maverik
    Deltagare

    Jag kodade min egna butik själv från grunden men det kanske inte är så lätt om man inte grejat så mycket med php/css3/smarty/js osv innan.

    Om ni ändå tänkt börja småskaligt med “manuell” butik så finns det väl rätt många aktörer där man kan köpa/hyra ett färdigt kit av och då ingår väl att välja på ett gäng designer osv, kanske kan vara något?

    Alternativet är väl att anlita någon konstnär/grafiker/designer för att testa sig fram till logga/färgmatchning osv, det är på en nivå lite över min, jag körde lite vad jag själv tyckte passade ihop, kanske hade funnits bättre match =)

    lycka till!
    johannes

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.