Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Startkapital 3-4 milj, men vad?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102676
    biox
    Deltagare

    Tjena!

    Lite kort så har jag drivit olika företag i några år, livsmedel, caféer, har även testat på E-handel med fokus på mobiltillbehör dock på hobbynivå och för att samla på mig lite erfarenhet. Befinner mig just nu i Moçambique med familjen och har öppnat ett litet Bauhaus här då efterfrågan av diverse material är mycket hög, speciellt i staden Nacala där det byggs mycket.

    Nu vill man tillbaka till Sverige främst av den anledningen att det är otroligt svårt att leva här. Jag vill dock inte tillbaka till livsmedel eller liknande. Vill satsa allt på E-handel och jobba ifrån ett lager med familjen. Har varit och rest mycket i Kina för export till Moçambique tidigare och har bra kontakter ifall man skulle behöva importera något till Sverige. Men nu är frågan vad ska man satsa på, uppskattar lite idéer?

    #178354

    Hej om jag var du med tanke på att du har kapital och kontaktnät i kina så skulle jag starta ett nytt varumärke för dator & Mobiltillbehör som kan säljas här i sverige. Speciellt gaming tillbehör är det riktigt bra som säljs.

    #178359
    dd88
    Deltagare

    Jag har ett bra kontaktnät till salu om du tänker slå dig in på gamingmarknaden. Fokus på möss, tangentbord och headsets. Bra referenser finns inom detaljhandeln (Komplett, Teknikmagasinet, Webhallen mm)

    #178360
    biox
    Deltagare

    Tack för informationen!

    Undrar dock vad är det för vinstmarginaler på sådana prylar, nu menar jag om man ska konkurrera med de stora jättarna Webhallen, Komplett, Inet osv?

    #178361
    dd88
    Deltagare

    Artiklar med $15-20 i inköpspris ger cirka 450-500kr i försäljningspris till slutkund. Siktar du på kvantitet så är detta rätt segment. Det är dock helt omöjligt att lyckas om du inte etablerar ett varumärke, finns flera svenska bolag som lyckats men det är inget man gör själv. Skulle gissa på att det krävs en organisation på 2-3 personer.

    Jag var tidigare delaktigt i ett bolag som efter tre år omsatte cirka 25 miljoner med bra vinst, så med rätt produkter kan det gå snabbt.

    Fractal Design och Mionix är exempel på två bolag som det gått bra och mindre bra för.

    #178362
    anton
    Deltagare

    Först och främst: lägg inte in hela kapitalet direkt, starta med 100 000 och sedan gå utan lön första halvåret istället. Lägg in mer pengar om det behövs men verifiera först att det är en bra business.

    Vill du komma igång snabbt skulle jag rekommendera att leta kategorier på Fyndiq och CDON Marketplace där det är oexploaterat, där det inte finns så mycket produkter än men som du tror har en stark potentiell marknad. Sedan importerar du dessa varor för de här 100 000 till sverige och lägger upp de till försäljning där. Och så återinvesterar du allt hela tiden i att importera/köpa in mer.

    Boom! Inom 1 år kommer du kunna sälja för miljoner med hög marginal…

    #178363
    bslask
    Deltagare

    @Technologi.se 82623 wrote:

    Hej om jag var du med tanke på att du har kapital och kontaktnät i kina så skulle jag starta ett nytt varumärke för dator & Mobiltillbehör som kan säljas här i sverige. Speciellt gaming tillbehör är det riktigt bra som säljs.

    Mobiltillbehör måste väl ändå (tillsammans med inredning) vara den mest överetablerade ehandelsinriktning som finns. Dels tusentals mellanstora&mindre webshoppar samt mördande konkurrens från kjellco, claesohlson, teknikmagasinet mfl.

    Det kan väl inte finnas ett mindre opportunity window än denna bransch?

    #178385
    Rashid
    Deltagare

    +10 på Antons förslag.

    #178403

    Jag arbetar inom denna yrket med en e-handel och i början har du inte pengarna kan det vara lite svårt, men har du pengarna då är det bara att tuta och köra, men biox jag tänkte att du tillverkar ett eget varumärke inom dator och mobiltillbehör linjen så som deltaco eller belkin det kan du tjäna en massa på om du har så stor summa kapitel men lägg inte allt på en och samma grej köp först i mindre volymer och sök upp en distributörsom du kan sälja dina produkter till.
    behöver du hjälp med detta så kan du alltid kontakta mig på info@technologi.se

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.