Plus Forum E-handelsforumet Logistik Startup utrustning

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #94211
  WaxDog
  Medlem

  Jag är på väg att starta upp en e-shop och har lite frågor om vilken kringutrustning som krävs så att jag inte har missat någonting i budgeteringen.
  Det jag tex tänker på är:
  Laserskrivare, det duger väl inte med en bläckstråle?
  Zebraprinter för DHLs fraktsedlar? Eller finns andra lösningar?
  Någonting mer som jag totalmissat?

  Onödigt många kartonger och tape är inhandlat.

  #108166
  Parvelito
  Deltagare

  Det beror ju lite på vad du har tänkt att sälja för saker.

  Laserskrivare är bra att ha. Det finns etiketter att köpa till laserskrivare så att man kan skriva ut DHL:s fraktsedlar på den, jag använder det själv. Från dag ett kanske det inte behövs, men redundans är ett viktigt ord. Det gör inget om man har två datorer, och två skrivare så småningom, liksom ett extra mobilt bredband att använda om det fasta lägger av etc. Sköt om din backup.

  Tejp, pennor, papper, hålslag, pärmar, häftapparater, små knivar, saxar etc kan man inte få för mycket av. Kartonger i rätt storlekar är också bra att ha. Jag är rätt så förtjust i att slå in saker i 80g brunt kraftpapper, i synnerhet om prylarna redan ligger i en stadig kartong. Jag har också ett antal olika plastkuvert och postorderpåsar för andra grejer, och så naturligtvis en hel del olika “jiffypåsar”.

  Hanterar man mycket gods är en pirra skönt att ha, liksom arbetshandskar och kanske en rullande plockvagn så man slipper bära alla kartonger.

  Packbord i rätt höjd, och med tillräcklig storlek är viktigt att ha. Man sliter enormt på rygg och tålamod om det inte fungerar där. Se till att arbetsbelysningen är bra både på packbord och i hyllorna.

  Funktionella lagerhyllor är viktigt, för man tröttnar rätt snabbt på att gå och rota i diverse kartonger efter prylar.

  Det blir, varje sig man vill det eller ej, en väldig massa sopor som bör återvinnas. Det är allt från det plastade pappret bakom etiketternas klister till stora masterkartonger som man inte behöver längre. Ordna plats för soporna också, så du får dem ur vägen.

  #108168
  Rikard
  Deltagare

  Hej!

  Kul att du ska dra igång. Bläckskrivare gillar inte etiketterna när det är vått ute. Laser är alltså bra. Vi kör också DHL-etiketter i vanlig skrivare. Funderat på en Zebra men för dyrt.

  500 ark x 3 etiketter kostar 300-400 kr så det är inte så dyrt. En liten laserskrivare får du ny för under 1000-lappen.

  Mycket småsaker som tillkommer kan du räkna med men det är väl bara att köpa in efter hand. Lycka till!

  #108169
  WaxDog
  Medlem

  På frågan vad som ska säljas så är det produkter för att vårda och ta hand om era kära bilar och båtar. Endast det bästa är gott nog. :)
  Jag räknar med att snittkunden köper mellan 2-4 produkter á 500ml så det är inga stora paket. Dock förhoppningsvis många.

  Laser ska inhandlas, så var det bestämt. Var hittar jag etiketterna Rikard?

  Var köper ni förpackningsmaterial bäst och billigast. Import?
  Jag har som sagt en massa kartonger men skulle behöva ha några större som komplement.
  Någon tipsade om att som utfyllnad kan man ha strimlad reklam som man gör genom en dokumentförstörare. Ingen dum idé men SÅ mycket reklam får jag inte 😎

  #108170
  Parvelito
  Deltagare

  Etiketter finns t.ex. på Quill.se
  Fraktetikett laser 210 x 99 mm Antal/ark 3, Fraktetiketter, Etiketter, Kuvert & etiketter, Kontorsmaterial & presentation – Quill

  Rikard har bra och prisvärda tonerkasetter. Han får gärna börja sälja etiketter också.

  Quill har en del packmateriel, packoplock är ett annat företag jag handlar en del ifrån och boxon är rätt duktiga på kartonger.

  Kraftpapper som man knycklar till är rätt bra för att fylla upp kartonger, men tänk på att de flesta transportföretag debiterar för skrymmet. De utgår från att varje liter som kartongen tar upp väger 0,28kg. En kartong på 20l kostar därför alltid minst som ett 5,6kg-paket, även om det bara väger 1,5kg. (och 5,6kg brukar av de flesta debiteras som 10kg). Det är kolossalt dyrt i längden att använda för stora kartonger. Bättre då att köpa hem ett antal kartonger i olika storlekar så att man kan använda optimal storlek på dem.

  #108171
  MnM
  Deltagare

  kommer inte ihåg vad en Zebra skrivare kostade när jag kollade lite på det, men har för mig att det var ganska dyrt, men jag tröttnade fort på att skriva ut etiketter på laserskrivaren så jag köpte en Brother QL-1050 för att skriva ut etiketterna, den kostade runt 2000, och är enligt min mening väl värd pengarna, och då skickar inte vi så jättemånga paket än. Men samtidigt behöver man ju ändå en skrivare också, o har man ingen än så känns det kanske lite dumt att köpa 2 skrivare på ett bräde när det finns möjligheter med etiketter på en vanlig laser.

  #108172
  GregerA
  Deltagare

  Det finns ju en Zebra till salu i den här tråden
  http://www.ehandel.se/forum/logistik/318-lagerinventarier-saeljes.html

  Jag körde också laseretiketter från början, men eftersom vi då körde Posten och STE-etieketter så blev det mycket spill eftersom de inte kan vändas. Så när volymerna ökade blev det ett inköp av en Zebra.

  Etiketter finns lite härovar, jag köper från Märkotryck (http://www.marko.se) – men då köper jag även 70x48mm etiketter som vi sätter på påsarna (som vi skriver ut med en annan Zebra).

  Annars är PackoPlock bra på emballage. Går du med i Lessmore får du dessutom 10% rabatt och 30 dagar netto.

  #108173
  WaxDog
  Medlem

  Jag har uppmärksammat Zebran och lasern i den andra tråden men jag tror jag siktar in mig på en liten billig ny.
  Även om jag mer eller mindre har som levnadsregel att aldrig köpa billigt skräp så gäller det att hålla ner kostnaderna nu i början.

  Lessmore är intressant, speciellt deras avtal med DHL. Att gå med där bör bära sig relativt fort tror jag.

  #108174
  Kocken
  Deltagare

  Vi köpte en Zebra GK420D för ett halvår sedan och är klart nöjd med den. Den är snabb enkel och hitintills underhållsfri. Etiketterna kostar en tiondel mot vad de gjorde tidigare när vi skrev ut med laserskrivaren + att man slipper byta toner och liknande.

  #108175
  Rikard
  Deltagare

  På allmän begäran la jag precis upp transportetiketter som du kan shoppa Parvelito :-)

  Jag har lite svårt att avgöra vad som är bra och dåligt, dyrt eller billigt i emballageväg eftersom vi köper alla kartonger, papper, etiketter mm direkt från grossist (den lilla fördelen man har om man jobbar i en trist bransch som vår). Dock vet jag att flera organisationer erbjuder rabatt på PackoPlock, dom verkar trevliga också även om de inte är billigast.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.