Plus Forum E-handelsforumet Betalsystem Stor aktörer väljer Auriga… Varför?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94664
    HakanBrakan
    Deltagare

    Hej

    Har fått lite av en magkänsla (säg till om ni tycker jag har fel) att Auriga är den aktören som har dom stora drakarna inom e-handel väljer. Medan vi mindre aktörer ofta kör med andra lösningar som t.ex Payson. Kan någon förklara för mig eller försöka gissa varför denna uppdelning finns?

    /Håkan

    #112048
    dstrombe
    Deltagare

    En av anledningarna till att många stora företag väljer en ledande PSP som Auriga, Dibs, PayEx osv är att de kan få ett väldigt bra inlösenavtal själva. Ibland bättre än vad ett “allt i ett” företag som Moneybookers, Payson och PayPal.

    Sen använder de oftast samma betalningsföretag för sina butiker (om de har sådana) så deras totalvolym blir väldigt stor även om ehandelsomsättningen kanske egentligen är ganska låg.

    #112049
    GregerA
    Deltagare

    Jo, det är ju egentligen ett val om man ser störst lönsamhet i högre fasta kostnader och låga rörliga – eller om man satsar på låga fasta kostnader, men i gengäld lite högre rörliga, vilket brukar bli fallet med allt-i-ett lösningarna.

    Har man en kortvolym under ca 500kkr/år så tror jag inte det lönar sig med eget inlösenavtal och eget PSP-avtal (även om man är med i Svensk Handel).

    #112050
    Bjorn
    Deltagare

    För att det är ett bra stabilt företag med bra kundservice och stabil drift. Nertid till och från är helt oacceptabelt när det är orderingång non-stop. Men de har ju funnits ett tag, f.d. strålfors.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.