Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Största ehandeln i sverige

Etiketter: ,

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96394
    Fredrika
    Deltagare

    Hej! Jag behöver lite hjälp i min forskning. Har letat och letat nu men inte hittat något bra svar.

    Vilka är sveriges största ehandlar? typ top10?
    Och vet ni kanske tom vilka plattformar dom har? :)

    Tack!

    #126032
    Parvelito
    Deltagare

    Vilka som är störst är en inte helt lätt definitionsfråga.

    Det finns två stora sajter för annonsering i Blocket och Tradera som nog anser sig tillhöra E-handeln, även om de inte själva säljer sakerna.

    Det finns en rad stora grossister som servar ett begränsat antal återförsäljare med enorma omsättningar. Exempelvis har de stora livsmedelsföretagen Coop, ICA, Axfood m.fl ett gemensamt inköpssystem dit alla leverantörer måste ansluta sig. Helt klart E-handel, men inte för kreti och pleti.

    Sedan finns det ju en del bolag som man kanske inte förknippar med E-handel, men som är väldigt stora aktörer. SAS och SJ är två av dem som säljer väldigt mycket resor via nätet med åtskilliga miljarder i omsättning.

    Ett bolag som Dustin brukar man kalla för E-handelsföretag, men en stor del av deras omsättning kommer från säljare som bearbetar större företag och den offentliga sektorn med t.ex. licensavtal för deras mjukvara. Adlibris har en stor del av sin försäljning till landets bibliotek via olika ramavtal och en stor jätte som cdon group har ju en rad olika butiker med olika plattformar.

    De allra flesta stora aktörer har antingen egenutvecklade system eller så pass mycket kundunika anpassningar att jag tycker det är synd att säga att det är ett “System X” även om det är ett sådant i grund och botten.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.