Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Stulna texter och bilder

Etiketter: 

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94894
    Mystica
    Deltagare

    Hej alla glada ehandlare.

    Vi satt igår och börjare kolla omkring på konkurenters hemsidor och upptäckte att ett flertal företag har rippat både bilder och produkttext rätt ifrån vår hemsida. 😡
    Vi har självklart börja kontakta dessa företag men jag undrar nu hur går man tillväga om dem inte vill ändra sina texter och bilder?

    Texterna är helt egenkomponerade på ett väldigt eget vis. Bilderna har vi fått från vår leverantör i PDF format. Därefter har vi klippt ut och beskurit och fixat med transparens. Det vill säga vi har gjort den färdiga produkten som presenteras på vår sida. Vi kan se att det är våra bilder då deras bilder har samma “defekter” som våra.

    #113984
    Parvelito
    Deltagare

    Om de inte vill ändra det kan man till att börja med höja tonen lite genom att kanske låta en advokat skicka ett formellt krav, understyrkt av lite lagrum och hänvisningar till domar där de som plagierat fått betala väldigt mycket pengar.

    Hjälper inte det får man fundera lite över om man vill lägga flera år med rättsliga processer, advokaträkningar på sexsiffriga belopp för att sedan kanske få rätt och förhoppningsvis få ett skadestånd och kostnaderna för den rättsliga processen från motparten (under förutsättning att de har några pengar).

    #139935
    pyhobby
    Deltagare

    Vi har en kinesisk leverantör som utan vår vetskap helt plötsligt krängt ut ca 30st av våra produktbilder på sin alibaba.com-sida.

    Jag konfronterade leverantören igår och fick till svar (översatt från främmande språk såklart) “Ja, jag har tagit dina bilder, det var så bra skärpa och jag tror jag kommer sälja mer med dessa. Jag skickar några extra rullar med nästa leverans”

    Nu är det så här att vi är nöjda med leverantörens utbud och priser.

    Vi är inte nöjda med mejlkontakter etc. Man svarar sent eller aldrig och det tar alltid längre tid för ett paket att skickas än avtalat.

    Vi har därför redan börjat leta efter en annan leverantör inom samma område. Nu vill jag dock ta tillfället i akt att sätta lite press på leverantören och se om vi kan få till ett riktigt mycket bättre pris.

    Vi vet att även ett par svenska konkurrenter har tagit lite bilder från oss den senaste tiden. För att förhindra liknande saker i framtiden undrar jag nu om någon känner till om man kan låsa sina bilder på något vis så de inte går att kopiera? Alternativt om man på något vis kan “se” när en produktbild blir “stulen”?
    Jag vill helst slippa vattenstämpel eller liknande.

    Ha en fortsatt go dag allihopa!

    #139937
    Vedhemma_se
    Medlem

    Om man definierar “stulen” som att din konkurrent laddar ner bilden och sedan lägger upp den på sin sida kan man egentligen bara hitta den genom bildsökningsfunktioner. Google har någon funktion på sin bildsök där man kan ladda upp en bild och därefter söker Google på liknande bilder.

    Om de däremot laddar in din bild direkt går det att spärra med såväl htaccess som brandväggsregler på din webbserver (beroende på leverantör, driftlösning osv).

    Men det bästa sättet är att jävlas med dina konkurrenter genom att vattenmärka dina bilder så de inte kan stjäla de rakt av.

    #139938
    Rob
    Deltagare

    TinEye Reverse Image Search är en site som funkar hyfsat bra för att upptäcka kopior av ens bilder på nätet. Jag vet faktiskt inte om dom har nån funktion för att automatiskt scanna av nätet lite då och då. Dom har dock ett API som kostar pengar som man kan använda sig av.

    Copyscape Plagiarism Checker – Duplicate Content Detection Software är bra för att upptäcka stulna texter.

    #139943
    danielandersson
    Deltagare

    Be konkurrenterna plocka bort bilderna. Gör de inte det, sätt hårt mot hårt och polisanmäl/stäm.

    #140362
    laser
    Deltagare

    Att du skulle stämma ett kinesisk bolag blir svårt och dyrt. Vattenstämpla bilderna och lägg källkod i texten. En osynlig kod om du tar den så får du upp arabiska/ryska tecken (Liknar det) Tyvärr vet jag inte vad den funktionen heter på rak arm men kanske någon annan vet här?

    #140364
    V.Lindberg
    Medlem

    Extremt vanligt i min bransch med kopierade bilder och texter. Texterna är extremt svårt att skydda tyvärr. Men jag vet att bilderna går att skydda..

    Vi ville ha funktionen att när man ser bilden på sidan så är den ej vattenmärkt men när man förstorar eller laddar ner blir de automatiskt vattenmärkta. Vårt moderbolag har den funktionen tyvärr fungerade detta inte hos Textalk. Kan du skaffa detta borde du göra de, bra produkt bilder är guld värda!

    Vi ser i vårt system att vi har minst 30-60 kineser inne på vår sida varje dag. Antingen kopierar de eller skickar de trötta mail om att köpa av dem…

    #140406
    Jimmy Ostrom
    Deltagare

    Jag är med om detta en del, men alla jag mejlat till (konkurrenter) har tagit bort texterna och bilderna så jag har än inte behövt “gå vidare”.

    Skriver man bara ett sakligt men trevligt mejl så brukar det blir bra är min erfarenhet. Man behöver inte slå på stora trumman direkt utan var trevlig med saklig!

    Här finns en del gott att läsa tycker jag och man kan nog köpa böcker att läsa om detta oxå tror jag:

    Bildombudsmannen | Staffan Teste, Jur kand

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.